Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 14. 11. 2011.

| Kultura

Promocija knjige Bore Đorđevića

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
q

Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja Čorba, predstavio je u Nišu svoju novu knjigu “Šta je pesnik hteo da kaže”. 

Tokom Sajma knjiga u Beogradu prodato je preko 3.000 primerka knjige. Na promociji su o knjizi, životu i delu Bore Đorđevića govorili su njegovi prijatelji i saradnici Bilja Krstić, Nikola Nešković, novinar i Miša Aleksić.

U knjizu su opisani neki događaji iz života ovog muzičara, kolimniste, pesnika koji su možda i zaboravljeni, a neki možda i skrivani. Kako bi uživanje u knjiži što više upotpunio, izdavač knjige, "Večernje novosti" uz knjigu poklanjaju muzički disk.

Miša Aleksić je član Riblje čorbe od njenog osnivanja, Bori je poželeo da knigu proda u onoliko primeraka u koliko je prodai o dosadašnje albume.

- Ovo je knjiga koju će čitati cela porodica. Nekoliko puta sam se glasno nasmejao dok sam je čitao, a to je najveći poklon koji jedna kniga može da pruži – rekao je Aleksić.

Đorđević je najavio i novi, 19. studijski album, koji je trenutno u pripremi a neke od pesama će premijerno biti izvedene na koncertu u četvrtak, u hali Čair.

- Obećavam da niko neće izaći nezadovoljan – rekao je Đorđrvić.

Promociju knjige vodila je Bilja Krstić, muzičarka sa kojom je Bora počeo karijeru još u u grupi "Rani mraz" daleke 1978. godine. Bilja je, ne skrivajući oduševljenje što je u "svom rodnom Nišu", ovom prilikom pozvala sve na koncert "u našem lepom Čairu".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: