Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:25, 2. 10. 2010.

| Kultura

Promocija knjige "Dvadeset žuljeva"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Saša Stanković na promociji

VLASOTINCE - U Kultunom centru u Vlasotincu promovisana je knjiga-prvenac Saše Stankovića "Dvadeset žuljeva" u izdanju Književne omladine Srbije iz Beograda.

Na promociji su govorile Verica Sekirarski, predsednika i glavna i odgovorna urednica Književne omladine Srbije iz Beograda i Ivana Cekić, profesor, koja je, uz poznatog književnika Sašu Hadži Tančića, bila recenzent ovog dela.

- Među mnoštvom rukopisa koje smo dobili, pronašli smo modernu, zrelo pisanu, autorsku u svakom pogledu, zbirku pripovedaka "Dvadeset žuljeva", autora koji se usudio da piše angažovanu literaturu i da zajedno sa drugim piscima svoje generacije, pokaže da angažovanost ne mora uvek da bude nedostatak – kazala je na promociji Verica Sekirarski, predsednica i glavna i odgovorna urednica Književne omladine Srbije.

Sekirarski je posebno naglasila da je slika stvarnosti, svetla, prozračna, poetična, ono što nam nudi ova knjiga otkrivanjem drušštvenih sukoba i duševnih potresa.

- Saša Stanković je dokaz da u Srbiji ima itekako kvalitetnih pisaca, a njegovo delo dokaz je da umetnost u Srbiji, prava umetnost, još uvek živi – zaključila je predsednica i glavna i odgovorna urednica Književne omladine Srbije.

Ivana Cekić, profesor književnosti, istakla je na promociji da je zbirka priča "Dvadeset žuljeva" jedna od onih knjiga koja nije namenjena samo deci rođenoj osamdesetih godina, jer su "žuljevi naši, ali su priče svačije".

- Zbirka "Dvadeset žuljeva" je jedna od onih knjiga koje sam pročitala odjednom, bez zastajkivanja. Čitala sam je više puta i svaki put isto, bez prekida. Zašto? Činilo mi se da autor i ja promišljamo ista pitanja – kazala je Cekićeva.

Na kraju promocije besedio je i Saša Stanković, koji je izrazio zabrinutost zbog stanja srpske nacije, što je naznačio i u podnaslovu knjige – povest u nastajanju o nestajanju.

Saša Stanković, profesor književnosti i srpskog jezika – studije završio na Filozofskom fakultetu u Nišu - rođen je u Leskovcu 1980. godine, a živi u Vlasotincu i već je zapažen u srpskoj književnoj periodici kao književni kritičar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vanja

    00:51 // 3. 10. 2010.

    Svaka cast!!! Nazalost nisam bila na promociji, ali promociju sledece knjige necu propustiti! Knjiga je odlicna, narocito je deo "Greh je biti mlad' na mene ostavio najaci utisak!!! SVE NAJBOLJE U DALJEM RADU!!!

  • Ivan Andjelkovic

    22:33 // 2. 10. 2010.

    Bravo,Boske!
    Nadam se da ces ubrzo izdati sledecu,jer znam da imas jos mnogo toga.
    Pozz!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: