Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 31. 3. 2011.

| Kultura

Promocija knjige Ružice Sokić u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Ružica Sokić na Devetom salonu knjige u Leskovcu

LESKOVAC – Autobiografska knjiga „Strast za letenjem“ Ružice Sokić, jedne od najvećih srpskih glumica, predstavljena je u okviru Devetog salona knjiga.

O ovom delu, svome radu, posebno susretima sa publikom, kolegama i prijateljima besedila je sama autorka, koja je na zahtev publike, izvela delove nekoliko monodrama i recitovala poemu „Gračanica“.

„Strast za letenjem“ objavila je 2010. godine beogradska „Laguna“ i o knjizi je govorio Dejan Mihailović, urednik u ovoj izdavačkoj kući.

- Knjiga je pisana dok je Rušica Sokić, posle teške povrede kuka, bila vezana za bolesničku postelju i to je, da se našalim, bila srećna okolnost, jer da se to nije desilo, ne bi ni bilo ovog divnog dela – kazao je Mihailović.

Mihailović je ocenio, parafrazirajući Mihiza, da je ova knjiga „autobiografija o drugima“.

- Ceo život posvetila sam glumi i, evo, navršile su se 53 godine moga rada, ali i sada, u ovim godinama, radim sa strašću i uvuk, baš uvek, kao i večaras, imam tremu – kazala je Sokićeva, pozdravljena dugim aplauzom leskovačke publike.

Veče posvećeno stvaralaštvu Ružice Sokić upotpunili su glimci Narodnog pozorišta iz Leskovca Jasna Radivojević i Dragan Marjanović, koji su sugestivno čitali delove knjige, a biranim rečima obratila se, u ime Leskovačkog kulturnog centra, Cana Radivojević, urednica u ovoj ustnovi kulture, organizator Devetog salona knjiga. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: