Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 17. 4. 2018.

| Kultura

Promocija knjige Snežane Milojević u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
od premudrih cula foto korice
Promocija je zakazana za 19 sati

Najnovija knjiga autorke Snežane Milojević "Od premudrih čula" koja se sastoji od naučnih radova gde se obrađuju teme kroz pisani izraz srpskog srednjeg veka - prevashodno kroz žitija, biće predstavljena Prokupčanima večeras od 19 sati u Galeriji "Boža Ilić" u Prokuplju.

Snežana Milojević je po zanimanju profesor srpskog jezika i do sada je književnoj javnosti poznata po pisanju kratkih priča, putopisa i eseja, a u novom izdanju, čiji je izdavač Međunarodni centar za pravoslavne studije iz Niša, predstavlja se kao poznavalac stare srpske književnosti 20. veka.

Tekstovi iz kojih je sastavljena knjiga prvobitno su objavljeni u naučnim časopisima ili zbornicima sa međunarodnih naučnih koferencija.

Naša najstarija književna prošlost još nam je daleka i pomalo nerazumljiva, najviše zbog toga što se nauka malo bavila smislom i porukom srednjovekovnog književnog teksta. Zato je svaka nova knjiga, pogotovu ona koja je na ovom tragu, veoma dragocena. Knjiga Snežane Milojević pripada tim delima – rekao je urednik knjige i profesor Stare srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu Dragiša Bojović.

Pored profesora Bojovića, tokom promocije, o knjizi će govoriti i direktor Biblioteke "Rade Drainac" Dragan Ognjanović, dok će u programu učestvovati i Crkveni hor "Sveti Prokopije" sa dirigentom Ivanom Stojanovićem.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: