Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 30. 11. 2010.

| Kultura

Promocija knjige Vilijema Montomerija

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Vilijem Montgomeri, arhivska fotografija; foto: protest.ba

NIŠ - U okviru Sajma knjiga večeras će u maloj sali Niškog kulturnog centra biti predstavljena knjiga bivšeg američkog ambasadora u Jugoslaviji, Vilijema Montgomerija "Kad ovacije utihnu".

Promociji knjige čiji je podnaslov "borba sa demokrastskom tranzicijom" osim autora prisustvovaće i Nebojša Čović, potpredsednik Vlade Srbije od 2000. do 2003. godine i Dragan Bisenić, novinar.

Montgomeri je rekao da je jedan od razloga zbog kojih je napisao knjigu, dovođenje u pitanje "običaja Amerikanaca da na svet gledaju kao na film sa veoma srećnim krajem".

- Srećan kraj za Amerikance predstavljali su događaji poput rušenja Miloševićevog režima, povlačenja srpskih trupa sa Kosova, potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Ali, stvarnost je drugačija, na šta ukazuje i sam naslov knjige - izjavio je Montgomeri.

Promocija će biti održana u maloj sali NKC u 19 sati.


Protest LDP

Gradski odbor Liberalno demokratske partije u Nišu održao je vanrednu konferenciju za novinare i izrazio protest zbog posete Vilijema Montgomerija Nišu.

- Smatramo da je nedopustivo da zvanične gradske ustanove dočekuju čoveka koji je pre samo desetak dana pokušao da direktno ugrozi institucije ove zemlje, lažno optuži nevine ljude i time po našem mišljenju direktno pokuša da spreči istragu i vođenje sudskog postupka oko političke pozadine ubistva Zorana Đinđića i krivične prijave koju je podneo advokat porodice Đinđić, a koja je vezana za potpirivanje pobune jedinica za specijalne operacije u Beogradu 2001. godine - navodi se u saopštenju LDP objavljenom na sajtu ove partije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nik Šić

    17:06 // 1. 12. 2010.

    Sinoć u vestima jedna niška TV govoreći o ovoj knjizi, vest je naslovila sa; KAD OVCE UTIHNU!
    - Slučajno ili namerno, uglavnom, izgleda da nije bila daleko od istine!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: