Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:01, 29. 10. 2021.

| Kultura

Promocija prvog romana Milana Cvetanovića "Igra pomirenja"

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
pravni fakultet
Promocija knjige Milana Cvetanovića na Pravnom fakultetu u Nišu; foto: Vesna Milić

Nakon zbirke pesama, autor Milan Cvetanović izdao je i prvi roman Igra pomirenja, koji će predstaviti publici u subotu 30. oktobra u 16 časova u amfitetru Pravnog fakulteta.

Prema rečima autora, ovaj roman razotriva političku, socijalnu, društvenu i balkansku stvarnost i navodi čitaoca na tanak led da se sa kolektivnom sudbinom i njenim karakterom konačno – pomiri.

Duhovnost i smisao u ovoj knjizi samo su naizgled nestali pred apsurdom i anomalijama društvenog sistema i uređenja koje, kao po nekom pravilu, narodnim naslednim metodama ponavlja likove kao stereotipove jednog obolelog društvenog sistema. Cvetanović likovima prilazi iz ugla satiričara i humoriste ostavljajući na stranama ovog romana urnebesne situacije sa starim dobrim pravilom da nas smeh može opomenuti, ali nam i pokazati da je svako u svom životu pobednik u zavisnosti od toga kakav je ugao gledanja na stvari - navode u pozivu.

Igra pomirenja Roman govori o važnosti pomirenja; Foto: M. C.Na promociji će osim autora govoriti i književni kritičar Milica Milenković, prof.dr Tomislav Kostić i novinar Velibor Petković, a nastupiće i glumac Miroljub Nedović Riki kao i omladinski sastav pozorišta „Treća polovina“.

Milan Cvetanović je 2019. godine objavio zbirku pesama "Početak na kraju". Završio je Pravni fakultet, godinama radio na lokalnim televizijama u Nišu a od 2012. godine radi u kabinetu Gradonačelnika Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slobodan

    09:28 // 1. 11. 2021.

    Čujte Srbi,napisao je veliki čovek i poručio nam da se opametimo,čuvamo sebe od drugih i od samih sebe- nas.čemu toliko pljuvanja po jednom autoru.zadrzimo za sebe svoje frustracije i ostalo.Milanu cestitam a ostale pozivam da i oni napisu svoj pogled na svet,ljubav ,kritiku ili vlast.Slobodan

  • Redar

    16:03 // 30. 10. 2021.

    Pročitajte roman i onda komentarišite. Gde radi i šta je čovek radio do sada ne treba da bude predrasuda budućim čitaocima.

  • Bruno

    13:49 // 30. 10. 2021.

    @miraj reči potiču iz latinskog, a ne engleskog.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: