Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:01, 17. 5. 2018.

| Kultura

Promocija romana “Kalem grana” u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
banovina
Književno veče će biti održano u sali SKC-a na 3.spratu u zgradi Banovine; Foto:wikimedia

Književnica i predsednica Društva za borbu protiv raka Kadivka Stevanović predstaviće svoju knjigu Kalem grana, 18. maja u 19 sati. Promocija ovog romana o borbi za ljubav i porodicu, kako kažu organizatori, biće biti održana u sali Studentskog kulturnog centra, u zgradi Banovine.

Kako objašnjavaju organizatori, Kadivka Stevanović je tekst svoja 2 ranije objavljena romana Kalem grana i Kalem grana u Grabovici, proširila i trećim nastavkom Kalem grana Marija.

Ono što posebno krasi ovu trilogiju jeste stalno ukazivanje na potrebu punog angažovanja glavne i pratećih ličnosti na planiranim i preduzetim obavezama. Po prirodi stvari, čovek uvek mora da se bori za svoju ljubav, za porodicu, za ljude iz svog okruženja, posebno za one koji su nemoćni i u poodmaklim godinama - navode organizatori.

Autorka je 30 godina radila na Klinici za onkologiju Kliničkog centra u Nišu, a posvetila je i vreme edukovanju zdravih i obolelih, ranom otkrivanju i psihosocijalnoj rehabilitaciji obolelih od raka. Predsednik je Društva za borbu protiv raka i član Redakcije republičkog časopisa Rak.

Objavila je dela: Bela božanstva - pesme (1991), Grlica i druge priče (1992), Kalem grana (1997), Kalem grana u Grabovici (2001), Zapisi sa onkološkog (2015).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: