Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 23. 12. 2023.

| Kultura

Promocija stripa "Zagonetač - godina prva" u Niškom kulturnom centru

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Niški kulturni centar
Za ljubitelje stripa; ilustracija; foto: Tamara Radovanović

Ljubitelji stripa moći će da u ponedeljak, 25. decembra, u 18 sati, dođu na promociju dela Zagonetač - godina prva u maloj sali Niškog kulturnog centra. Strip je u izdanju Čarobne knjige, a izdavači kažu da je to jedan od najiščekivanijih naslova ove godine i crtački debi Zrenjaninca Stevana Subića u Americi.

Na promociju će učestvovati sam autor, ali i izvršni urednik Srpskog izdanja Nikola Dragomirović i urednik Tribinskog programa NKC-a Dragosava Mladenović, koja će biti moderator.

Izdavači kažu da je to prvi strip koji piše glumac Pol Dejno (Mala Mis Sanšajn, Biće krvi, Okja, Betmen, Zatvorenici...), koji je u ekranizaciji Meta Rivsa iz 2022. glumio naslovnog zlikovca.

Dejno je želeo da liku kojeg je tumačio podari dubinu i objasni njegove motive svetu, a pošto je učestvovao u pisanju scenarija za film u delovima koji se tiču njegove uloge, uzeo je pero u ruke i napisao strip kojim bi sve to pojasnio - navode izdavači.

Kažu da je više destina autora bilo zainteresovano za projekat, ali da je izabran baš Subić i da je, što je nesvakidašnje za američki mejnstrim, on radio i kolor.

Strip je bio “instant hit”, dodaju izdavači, kada se pojavio prošle godine, pošto je prva sveska izašla u oktobru 2022, a tiraž je brzo rasprodat.

I svaka sledeća sveska je uspela da iznenadi publiku, pa sve do čuvene pete sveske, koja je u potpunosti rađena kao skup Zagonetačevih dnevnika. Izdanje se radi u velikom formatu, obogaćeno dodatnim sadržajem (intervju sa Subićem) i ekskluzivnim skicama koje se ne nalaze (i neće se nalaziti) u ostalim izdanjima u svetu - istakli su izdavači.

Stevan Subić je strip crtač, scenarista, pisac, grafički dizajner i ilustrator iz Zrenjanina. Autor je fanzina Žuta cigla i radio-emisije Muholovka. Dobitnik je deset nagrada za kratku formu stripa. Njegovi stripovi prevedeni su na 16 jezika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Što lepo ne napisaše Riddler

    15:17 // 23. 12. 2023.

    Nakon Zagonetača očekujte: Čovek slepi miš, Super čovek, Čovek voda, Bljesak...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: