Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:42, 10. 6. 2010.

| Kultura

Promocija"Političkog groblja" u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Detalj sa promocije "Političkog groblja" u Kulturnom centru

U leskovačkom Kulturnom centru promovisana knjiga publiciste i novinara Slavoljuba Đukića "Političko groblje".

O autoru i samom delu posebno nadahnuto je besedio prof. Ilija Vujačić, a o načinu pisanja knjige i dilemama s kojima se suočavao kazivao je i sam autor Slavoljub – Slavo Đukić.

- Ovo je knjige svedoka, ali i učesnika mnogih diogađaja, ali i delo-hronika o vremenu i ljudima u prelomnim trenucima naše istorije. To je, moglo bi se reći, knjiga koja na najbolji način odslikava karktere ljudi, koji su imali veoma važno mesto u događajima o kojima autor piše, ali istovremeno odslikava na zanimljiv način i živote takozvanog običnog sveta – kazao je Ilija Vujaćić, urednik knjige, koju je objavilo JP "Službeni glasnik".

Kako je rečeno na promociji, prvo izdanje, u tiražu od 2.000 primeraka, već je rasprodato, a uskoro će se pojaviti novo, delimično izmenjeno i dopunjeno izdanje.

Govoreći o samoj knjizi, Slavoljub Đukić, dugogodišnji novinar i urednik "Politike", kazao je da se u njoj nalaze "dnevničke beleške" i da je prvu verziju završio početkom 2000. godine, a kasnije je nekoliko puta prepravljao, redigovao, jer je, kaže autor čuvenih "Politiknih" kolumni, želeo da bude što uverljivija, bez "dodatne pameti".

Đukić je, odgovarajući na brojna pitanja, rekao da je u svom novinarskom radnom veku, dugom više od 60 godina,  imao prilike da razgovara i sa Josipom Brozom Titom, Slobodanom Miloševićem, ali i sa drugim političarima koji su imali značajnije mesto od Drugog svetskog rata do današnjih dana, dodajući kao zanimljivost da je bio prvi srpski novinar koji je posetio Goli otok.

- O aktuelnom trenutku srpskog novinarstva nerado govorim. Uostalom, mlađe kolege bi mogle da me postave pitanje da li uopšte imam prava da govorim o sadašnjem novinarstvu kada sam kao politički novinar preživeo dugi Titov režim i Miloševićevu vladavinu – kazao je Slavoljub Đukić, koji je na promociji predstavljen kao najbolji srpski novinar i publicista starije generacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: