Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 13. 9. 2011.

| Kultura

Promovisana knjiga Aleksandra Davinića

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, promocija davinic

U Zavičajnom muzeju promovisana je knjiga "Biseri sa južne prige" novinara Aleksandra Davinića u izdanju Narodne biblioteke iz Vlasotinca.

O knjizi i radu ovog poznatog novinara govorili su mr Luka Krstić, profesor, pisac i književni kritičar, Srboljub Takić, direktor Narodne bibloteke "Desanka Maksimović" i Dragan Stojanović, profesor.

Posle dva meseca od objavljivanja knjige "Vranjski biseri", na insistiranje i zahtev velikog broja prijatelja Davinić objavljuje drugi deo veoma traženog, kako kaže "anti-stres štiva".

U knjizi su hronološki poređani tekstovi koje je Davinić svojevremeno objavljivao u vikend izdanju Politike pod nazivom "Vranjske bisere", a kako je zapisao u predgovoru Petar Mićković, urednik vikend izdanja Politike, "autorov cilj bio je da uvuče čitaoce u svet vedrine, bez namere da uvredi i unizi".

- Davinić je jedan od retkih stvaralaca sa juga Srbije i rodnog Vlasotinca koji ima tu sposobnost da na zanimljiv i samo njemu svojestven način zapiše detalje iz života običnih ljudi koji mogi biti predložak za snimanje zanimljivih TV priča, drama i filma – kazao je na promociji mr Luka Krstić.

 

Aleksandar (Živojina) Davinić rođen je pre 57 godina u Vlasotincu. Kao voditelj, disk džokej, producent i reporter sarađivao je sa mnogim svetskim, evropskim i jugoslovenskim radio i TV kućama i produkcijama.

Sedamdesetih godina prošlog veka bio je među prva tri disk džokeja u SFRJ i nenadmašan u dužini vođenja zabavno-muzičkog programa od osam dana i osam noći (200 sati), čime je začudio svet i smelo kročio i koračao njegovim disko scenama.

Davinić je radio kao dopisnik Mladosti, Omladinskih novina, Džuboks magazina, Osmice, Vjesnika, Večernjeg lista, Arene, Politike ekspres, Politike, Glasa javnosti, Kurira i drugih listova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goca

    15:51 // 2. 1. 2012.

    Zanima me gde se moze kupiti knjiga gospodina Aleksandra Davinica

  • Danilo Kocić

    16:21 // 13. 9. 2011.

    Dragi kolega Aco!
    Knjiga Ti je odlicna. Samo nastavi da pises.
    Ima podrsku mojih prijatelja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: