Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 27. 12. 2013.

| Kultura

Promovisana kompilacija "Urbaniš"

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Promocija kompilacije
Promocija kompilacije "Urbanish" u klubu "Feedback"

U klubu "Feedback" održan je promo koncert na kom su nastupili brojni niški alternativni muzičari koji učestvuju u projektu "Urbaniš".

Nakon neoficijelnog druženja u klubu "Truba", koje je u sredu uveče okupilo brojne muzičare, sinoć je održan i promo koncert na kom su nasupili određeni učesnici predstavivši svoj rad publici u klubu "Fidbek".

U cilju popularizacije i promocije alternativnih vrednosti i muzike koja tek "krči svoj put", projekat "Urbaniš" okupio je brojne muzičare iz sfere alternativne umetnosti želeći da na jednom mestu udruži sve one koji se bave muzikom.

Naime, kako je reč o muzici koja se ne može smatrati univerzalnom i jedinstvenom, na projektu "Urbaniš" radili su svi oni koji kroz razne žanrove počev od hip-hopa preko određenih džez varijacija pokušavaju da svoj kvalitet prezentuju kako na jugu Srbije tako i u čitavom regionu.

Vesti-7 Promocija "Urbanish" kompliacije u Fidbeku, foto: Marko Pekić

Među izvođačima koji su sinoć nastupili u "Fidbeku" našlo se nekoliko od trideset učesnika projekta "Urbaniš". Kroz koncert, koji je bio promo karaktera, muzičari su želeli da promovišu svoj rad i ponude muzičke reference na sve ono što su do sada radili i što imaju u planu da publici nude u narednom periodu.

Praćeni bitovima Tjamila nastupili su poznati niški reper Markonjero, kao i mladi umetnik Spekt koji se u rep vodama tek afirmiše. Od ostalih izvođača, Nišlije su imale priliku da čuju i bend Tevarbulebra kao i DJ Natija.

- Dobro je kada ima određene živosti u urbanom pogledu grada Niša. Što se tiče promocije na širem planu, veoma sam optimističan i mislim da ćemo se čuti i dalje od Niša. Smatram da alternativna scena u Nišu ima mnogo veliki potencijal što je za pohvalu. Ipak može da se desi da naiđemo i na određene probleme u "prihvatanju" našeg rada kada je u pitanju područje van našeg grada. Kompilacija svakako poseduje veoma veliki kvalitet - poručuje za Južne vesti Dušan Nešić, poznatiji pod imenom Spekt.

Spekt dodaje da suparništvo u gradu u alternativnoj muzičkoj priči ne bi ni trebalo da postoji jer, kako on kaže, tržište nije zdravo. Kako ipak izdvaja Nešić, rivalitet je podstrek sve dok se ne javi u negativnoj konotaciji kada poprima dozu sujete.

"Urbaniš" je projekat organizacije "BAUK" koji je podržan i od strane Kancelarije za mlade kao i grada Niša i NIS-a, a koji za cilj ima okupljanje alternativnih muzičara u svrhu promocije stvaralaštva i povezivanja umetnika u Nišu.

Promocija "Urbanish" kompilacije, video: Marko Pekić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: