Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 5. 8. 2016.

| Kultura

"Propusnice za Filmske đacima i sportistima, ne funkcionerima"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Filmski susreti
Obećano da funkcioneri neće uzimati propusnice; foto: JV

Besplatne propusnice za "Filmske susrete" se ove godine, obećava gradonačelnik Darko Bulatović, neće deliti gradskim funkcionerima i direktorima gradskih preduzeća i ustanova, već, kako predlaže, uspešnim učenicima i sportistima.

Samo dan nakon što su "Južne vesti" objavile da će "običnim građanima" na raspolaganju ostati karte samo za polovinu od oko 2.500 mesta na Letnjoj pozornici, kao i da najmanje trećinu kompleta dobijaju gradski čelnici, na dašanjoj sednici Gradskog veća neočekivano je novinarima podeljeno saopštenje gradonačelnika Niša.

Sugeriše se organizatorima Festivala da se pozivnice podele prvenstveno mladim "ambasadorima" Grada, a to su učenici i sportisti koji su na međunarodnim takmičenjima osvojili neku od medalja ili zabeležili zapažene rezultate - piše Bulatović u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se na ovaj način "mladima, koji na najbolji način talentom i znanjem predstavljaju Grad, izražava zahvalnost".

Zasada nema informacija o tome kako će biti izabrani dobitnici ovih propusnica, niti koliko njih će imati ovu privilegiju.

Podsetimo, "Južne vesti" su juče ukazale na to da je samo polovina mesta na Pozornici dostupna građanima iako se na organizaciju "Filmskih susreta" i snimanje filmova koji se na njemu prikazuju troši upravo njihov novac - iz budžeta Grada ili Republike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Dikic

    10:56 // 12. 8. 2016.

    Ovo je bila dobra reklama za one koji veruju u reci a ne gledaju dela. Kazu da ce Uprava za obrazovanje da poziva samo prva mesta na medjunarodnim takmicenjima (ako ne upadnu i necija poznanstva).Cekamo da vidimo. Cisto sumnjam.

  • Aleksandra A.

    14:53 // 11. 8. 2016.

    Nije istina. Karte se unajvece prodaju, a o ovoj vesti svi su upoznati, ali karte nisu izdvojene. TON o ovome nema pojma, NKC ceka da pita Upravu za obrazovanje, a iz Uprave se cude sta oni imaju sa tim. Da li nesto znaci rec gradonacelnika, pa jos objavljena u medijima, nije mi jasno...

  • Петар

    10:46 // 6. 8. 2016.

    Не верујем ништам али баш ништа. Хоћу да не знам ко ми је градоначелник! Нека ради свој посао, а нас маните тога. Не желим да знам!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: