Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 12. 12. 2012.

| Kultura

Proslava edikta ipak 17. januara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milanski-edikt-logo.jpg

Iako je prvobitno najavljeno da će zvanična proslava Milanskog edikta krenuti 11. januara nakon sastanka Organizacionog odbora odlučeno je da to ipak bude 17. januar.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić više puta je isticao 11. januar 2013. i proslavu Dana oslobođenja Niša od Turaka kao dan kada će i zvanično početi obeležavanje 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Ipak, nakon sastanka Organizacionog odbora u Beogradu odlučeno je da zvanična proslava edikta krene 17. januara. Kako kažu u Kancelariji za obeležavanje Milanskog edikta, ovaj jubilej biće obeležen i 11. januara. 

- 17. januara je svečani i zvanični početak obeležavanja 1700 godina od donošenja edikta, a 11. januar je bio ranije predviđen datum i tada će biti manifestacija, ali zvanično sve kreće 17. - rečeno je Južnim vestima u Kancelariji za obeležavanje Milanskog edikta.

edikt foto: ni.rs

Pored ove odluke Organizacioni odbor, kojim su upravljali partrijah Irinej i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, usvojio je obeležja i program manifestacije.

Odlučeno je da svečanost 17. januara počne koncertom hora duhovne muzike Sretenjskog manastira u Narodnom pozorištu u Nišu.

Manifestacija će trajati do 28. oktobra 2013. godine i imaće više aspekata, od duhovnog, kulturnog i obrazovnog, do turističkog. Predsednik Nikolić je podvukao značaj predstojeće svečanosti, koja „podrazumeva i slavlje i obavezu“.


Javni poziv

Kancelarija za obeležavanje Milanskog edikta još jednom podseća građane da je u toku Javni poziv za predloge, sugestije, ideje i projekte  za proslavu jubileja 1700 godina od Milanskog edikta.

Građani Niša aktivno mogu učestvovati u pripremi ovog najznačajnijeg događaja u 2013. godini tako što će svoje predloge, u pisanoj i elektronskoj formi, dostaviti Kancelariji za obeležavanje jubileja Milanskog edikta na adresu: Ulica Cara Dušana, broj 30, ili elektronskom poštom na adresu: [email protected].

Poziv je zvanično objavljen 24. novembra i otvoren je 30 dana. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Kancelarije za obeležavanje jubileja Milanskog edikta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Deki T

    17:18 // 12. 12. 2012.

    juznevesti su i ovu priliku iskoristili da osuju paljbu na Perisica. kriv je sto pada sneg, so su promenili datum pocetka proslave, sto je ziv, sta jos ?

  • Dragisa Poadic

    13:03 // 12. 12. 2012.

    Zasto je organizacioni odbor zasedao u Beogradu a ne u Nisu!? Zbog predsednika i patrijarha!? Pa gospodine predsednice i Vasa svetlosti zasto niste vi dolsi u Nis, pa gde je ovde logika!? Da li i organizacioni odbor proslave 1700 godina milanslog edikta u Italiji zaseda u Rimu ili MIlanu!?

    • Milan

      15:37 // 12. 12. 2012.

      Zar je bitno gde se zaseda, bitno je da je rezultat zasedanja izuzetno povoljan za Niš i donosi ogromne radove, investicije, radna mesta, buduci potencijal

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: