Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 17. 6. 2011.

Protest zbog dešavanja u Simfonijskom orkestru

sindikat

Sindikat muzičkih umetnika Srbije uputio je protestno pismo Skupštini grada Niša zbog smene Upravnog odbora i ukupne situacije u ovoj ustanovi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • akter

    18:57 // 18. 6. 2011.

    Ovo je reziltat 5.oktobarske demokratske revolucije mada pre bi se reklo evolucije.Ovo ako se uzme evolucija kao proces koji podrazumeva vreme.Doduše neki procesi evolucije do dan danas nisu naučno dokazani pa i to da je čovek postao od majmuna a verovatno neće ni to da od komunjare može postati demokrata.Tu ne pomaže ni kupljeno "europejsko odelo" ako se oblači preko "brigadirske bluze" niti oslovljavanje sa "gospodo" ako to radi "drug".
    Stalno pokušavam da pronađem olakšavajuću okolnost za ove sa "gospodo" upoređujući vreme "drugova" i ovo sadašnje.
    Ali ne uspevam.
    Zaposlio sam se u vreme "drugova" na danas nezamisliv način a da nisam "član"jer se tada cenilo nešto drugo što nikako ne liči na današnje "stručnost iznad politike" ili "departizacija".
    Ni dan danas nisam "član"i to mi omogućava da mogu i da vidim,mislim (ali ne kao "član"), na kraju i da kažem sledeće:

  • akter

    19:00 // 18. 6. 2011.

    nastavljam.....

    skandalozno je da neko pa bio on i Predsednik odbora za imenovanje, daje izjave koje predstvljaju apsolutno nepoznavanje i kršenje Zakona a sve to pod izgovorom poštovanja tog istog Zakona.
    Kako mogu opšta akta Ustanove pa bio to i Satut da budu pravno jači od samog Zakona te da njihovo neusaglašavanje bude razlog nepoštovanja Zakona? Konkretno mislim na izjavu gospodina Krivačevića da po Zakonu o kulturi treba usaglasiti najpre Statut pa raspisati konkurs za direktora.
    Ova izjava je ništa drugo do obmanjivanje javnosti jer nigde u Zakonu to ne stoji.
    A šta reći tek za izjavu da UO nije raspisao konkurs za direktora.Pa cela dokumentacija o raspisivanju konkursa za direktora od 16.04.2010.je njemu i svim drugim relevantnim "članovima" i bivšim "drugovima" dostavljena a što se vidi iz priloga gore Peđinog članka.

  • akter

    19:03 // 18. 6. 2011.

    nastavljam...

    Dotični "gospodin,član"bi trebao objasniti javnosti kako je i zašto imenovanje za VD direktora izvršeno na nezakonit način a zašta postoji dokaz u dopisu samog Ministarstva kulture?Ili kao su u sadašnjem sastavu UO imenovali osobu bez njenog znanja i saglasnosti da želi biti u UO?
    I još koliko pitanja,ali na njih "gospoda,članovi"neće odgovoriti jer bi iskreni odgovori pokazali da njima "europejsko" odelo ne stoji.
    Na kraju i pored iskrene želje ne nađoh olakšavajuće okolnosti.

  • Profesor

    16:47 // 19. 6. 2011.

    Jedini pravi zaključak iz svega ovoga je da ako radiš svoj posao ispravno, ako upozoravaš na zloupotrebe, nepravilnosti možeš samo da očekuješ da ćeš biti smenjen. Naravno, uslov je da taj na čije si nepravilnosti i zloupotrebe upozoravao bude član neke od koalicionih stranaka na vlasti, kao i to da svojim mahinacijama zadovoljava apetite iste te gradske vlasti. Inače, u svakom pravnom sistemu (koji ovde nije pravni) došlo bi do smene upravo onog ko je argumentovano osumnjičen za eventualnu zloupotrebu i, naravno njega bi smenili. Setimo se prve afere "klavir" u NSO. Doduše, ni tada niko nije odgovarao, ali smenjena je i direktorka i kompletan U.O. Ovde se ipak otišlo malo (mnogo) dalje. Izgleda da ima još toga što treba da se završi za potrebe "grada" ili stranke koja je kandidovala v.d. direktorku?!

  • Nišlija

    17:01 // 19. 6. 2011.

    Ostaje gorak ukus u ustima zbog ove sramotne i neargumentovane, ili bolje rečeno, lažno argumentovane smene u.o. koji je vršio svoju dužnost, iako je sve vreme bio opstruiran od strane onoga čije poslovanje bi, po zakonu, trebalo da kontroliše. Opstruiran je bio najviše od strane onih koji su ga i konstituisali da radi to što treba da radi, a kada radi ispravno onda im nije odgovarao. Ovo je bio, čini mi se, bio treći saziv u.o. u orkestru, a ni on nije odgovarao gradskim moćnicima?
    Gorak ukus je zbog toga što svi, pre svega, gradski mediji ćute o tome, što se iznose neistine, što se selektivno uzimaju i objavljuju izjave aktera ove sramote za kulturu i grad, a prava dokumentacija i argumenti čuvaju se u fiokama i drže podalje od oka javnosti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: