Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:15, 16. 9. 2021.

| Kultura

Prve večeri festivala "LIFFE" Goranu Markoviću uručena nagrada "Živojin Žika Pavlović"

Autor:T. Tasić, M. MitićIzvor:Južne vesti
nagrada
Goranu Markoviću uručenna nagrada; foto: M. M.

Nagrada "Živojin Žika Pavlović" za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu uručena je reditelju, scenarisi i dramskom piscu Goranu Markoviću na otvaranju 14. Internacionalnog festivala Filmske režije LIFFE u Leskovcu. Festival je otvorio film Nebesa reditelja Srđana Dragojevića.

Leskovački festival "LIFFE" otvoren je uz vatromet, a svako drugo mesto u Narodnom pozorištu je bilo ispunjeno po propisanim epidemiološkim merama. 241187816_374969460842072_2630128369620589150_n Vatromet na otvaranju; foto: M. M.

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade "Živojin Žika Pavlović" je Goran Marković, a u obraćanju je istakao da mu je čast što mu je pripala ta nagrada i podelio kako se on seća jednog od najznačajnijih srpskih reditelja.

Veliki uzor ne samo u umetničkom pogledu nego i u moralnom pogledu, jer je to jedan stameni nerazrušeni čovek koji je pretrpeo strašna iskušenja, progone . Prosto, s jednim ne čak ni prezrivim nego s jednim tako zamišljenim osmehom nad svim tim iskušenjima, ja sam bio svedok toga. Na primer, gledao sam jednom, bio sam mladić, mislim da sam još bio student, kada su ga u Domu omladine dva mediokriteta reditelja rastrzali i predstavljali kao najveću opasnost za socijalizam, on ih je posmatrao tako da su oni iscureli prosto pred njegovim pogledom - prisetio se Marković.

241415228_376594227271262_390261687643426524_n Nije bilo glamurozno kao prethodnih godina, kaže reporter; foto: M. M. Posetioci su imali prilike da pogledaju film Nebesa Srđana Dragojevića.

Otvaranje ovogodišnjeg festivala nije proteklo toliko glamurozno kao prethodnih godina, jer zbog epidemije nije bilo mnogo glumaca, a jedna od retkih koja jeste došla u Leskovac je glumica Tanja Bošković.

Podsetimo, U takmičarskom delu programa je 17 filmova koji će biti prikazivani svake večeri do 21. septembra, kada će biti dodeljene nagrade najboljima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    08:03 // 17. 9. 2021.

    Bravo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: