Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 18. 6. 2012.

| Kultura

Prvi album niškog gitariste

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
Miloš Krstić
Miloš Krstić, foto: Facebook

Album Miloša Krstića Krleta, gitariste grupe "Galija" iz Niša, "Slow for love" koji je nedavno objavljen od danas je u prodaji.

"Slow for love" je debi album niškog gitariste i okarakterisan je kao fuzija progresiv rok gitare sa bluzom i rokenrolom.

Promocija albuma održana je 26. maja u klubu "Juridicum", a među brojnom publikom promociji su prisustvovali i poznati niški muzičari.

- Od `96-te organizujem razne nastupe i nikad nije bilo ovako. Na promociji je bilo dosta niških muzičara i drago mi je da su me ispoštovali i došli - kaže Miloš Krstić.

Na albumu je 14 numera, a posetioci promocije mogli su da uživaju i u obradama njegovih omiljenih pesama "Black Magic Woman", "Sweet home Chicago" kao naslovna numera iz "Petparačkih priča".

Rad na albumu otpočeo je 2005. godine kada je i nastala naslovna numera. Svoju prvu kompoziciju "Savršena tuga" napisao je 2000. godine. Povod za pisanje ove numere bio je rat na Kosovu.

"Slow for love" objedinio je numere koje su, na neki način, stranice dnevnika iz Miloševog života.

- Svaka pesma koju sam napisao povezana je sa nekom situacijom iz života. Tako sam i davao nazive numerama. Svaka pesma je zapravo i jedna misao - objašnjava Miloš.

Miloš Krstić Miloš Krstić i Neša Galija na jednom od nastupa; foto Facebook

On dodaje da mu je stalna inspiracija za komponovanje ljubav i želja za dostignućem nebesa. Dosta uticaja na formiranje njegovog muzičkog stila imali su i njegovi roditelji, koji su kao mladi bili rokeri i hipici.

- Odrastao sam uz pesme grupa "Led Zeppelin", "Whitesnake", "The Beatles", "The Shadows" i "Smak". Najveći uticaj na moju muziku imali su Jimi Page, Točak i "Rock Klub 69". Tu sam bežao iz škole i tu sam učio školu - kaže Krstić.

Kako kaže, ohrabrenje da nastavi sa muzikom koju stvara dobija od prijatelja i kolega, ali značajan je i podatak da je u poslednja 4 meseca slušanost njegovih numera na "Youtube" kanalu iz inostranstva postala 5 puta veća.

- Znam da ovo što ja radim sluša veliki broj ljudi. To su instrumentali, a to kod nas nije dovoljno medisjki propraćeno. Ja verujem u ovu muziku i uporan sam da istrajem u tome, bez obzira na to što znam da se ovde sluša komercijala - kaže Krstić.

O kvalitetu albuma govori pohvala koju je Miloš dobio od porodice Starčević iz tria "Balkan strings". 

Miloš Krstić je svirao sa velikim brojem bendova i muzičara, 90-tih su to bile alternativne grupe "Nevrnejmd, "Egzit", "Za ili protiv", a kasnije je svirao i sa "Two bags bluesma's" bendom, najpoznatijim klubskim bendom "Penthouse" i etno džez bendom "Kafe Bal".

Miloš Krstić Miloševa "Lap Steel Slide" gitarom

Od 2008. godine postaje član grupe "Galija". Krstić je učestvovao i na snimanju novog albuma Kikija Lesendrića i Pilota.

Dolaskom u Galiju obogatio zvuk grupe "Lap Steel Slide" gitarom i verovatno je jedini u Srbiji koji na ovim neobičnim instrumentom nastupa i javnosti.

- Prvi nastup sa Galijom imao sam avgusta na Beer festu, i zanimljivo je da ću četvorogodišnju saradnju sa njima proslaviti ponovo nastupom na istom festivalu u avgustu - kaže Miloš dodajući da ništa nije slučajno. 

Album možete naći u muzičkim radnjama "Energy" i "Happy house", u SKC-u, a možete naručiti i preko sajta i Fejsbuk stranice.

Cena je 250 dinara, a kako Krstić kaže, svako ko kupi album učiniće i jedno dobro delo jer je deo prihoda namenjen Domu za decu bez roditeljskog staranja "Duško Radović" u Nišu. 

Izdavač albuma "Slow for love" je Studentski kulturni centar Niš.

"Slow for love", Miloš Krstić, naslovna numera prvog albuma

Milos Krstic - Texas Train (Teksaski Voz)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: