Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 20. 1. 2021.

| Kultura

Prvi koncert Niškog simfonijskog orkestra u ovoj godini posvećen Mocartu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
simfonijski.jpg
Na repertoaru Mocartov Klavirski koncert br.9 i Serenada za duvače “Gran Partita”, foto: FB strana "Niški simfonijski orkestar"

Koncertna sezona Niškog simfonijskog orkestra u Novoj godini počeće kocertom u čast jednog od najvećih kompozitora u istoriji klasične muzike - Volfganga Amadeusa Mocarta, a povodom 265 godina od njegovog rođenja. Koncert je zakazan za četvrtak, 21. januar od 19 sati.

Dirigent će biti Svilen Simeonov, navode organizatori, a na repertoaru će se naći Mocartov Klavirski koncert br.9 i Serenada za duvače “Gran Partita”.

U prvom delu koncerta kao solista će nastupiti pijanistkinja Ženi Zaharieva, umetnica koja je kao solistkinja nastupala širom Evrope, SAD-a, Dalekog istoka i Afrike. Sarađivala je sa orkestrima iz Amsterdama, Moskve, Liježa, Berlina, Singapura… Inicirala je restauraciju legendarnog klavira Clare Schumann iz 1832. godine, koji se čuva u mestu Branitzschloss u Nemačkoj. Jenny je takođe prva pijanistkinja koja je snimala i nastupala na njemu - navode organizatori.

U drugom delu koncerta će se predstaviti duvačka sekcija Niškog simfonijskog orkestra, koja će izvesti jedno od najvećih dela za duvače, Mocartovu Serenadu br. 10, popularnu "Gran Partitu".

Zainteresovani ulaznice mogu kupiti svakog radnog dana od 8 do 15 sati na blagajni Niškog simfonijskog, po ceni od 400 i 250 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:15 // 21. 1. 2021.

    Ti bi mogla da sviras u drmbolj !

  • Mara

    10:43 // 20. 1. 2021.

    Svaka čast .I pozdrav za najbolju violinista nju Simfonija kog orkestra Snezanu Ristic Piskovic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: