Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 5. 4. 2014.

| Kultura

Radio Beograd slavio jubilej u Nišu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Proslava 90 godina Radija Beograd u Nišu
Proslava 90 godina Radija Beograd u Nišu; bend Novembar, foto: Marko Pekić

U okviru proslave devet decenija postojanja Radija Beograd sinoć je u Nišu održano javno snimanje emisije „Karavan“ na kom su nastupila brojna značajna imena iz muzičke branše Niša ali i cele Srbije.

Projekat pod nazivom „Zvuk vredi više od hiljadu slika“ počeo je da se realizuje upravo u Nišu, a s namerom da se obeleži devedesetogodišnjica postojanja Radija Beograd. Tim povodom juče je na platou kod Dečjeg centra u Čairu održan koncert koji je ujedinio pevače narodne muzike sa priznatim srpskim rokerima.

Cair-2 Proslava Radija Beograd u Nišu, foto: Marko Pekić

Nakon, može se slobodno reći. kasnog matinea, na kojem su nastupila brojna imena iz sfere narodne muzike, Nišlije su zabavljali niški rokeri. Jasna Kočijašević i Čeda Marković samo su neka od imena koja su se u kasnim popodnevnim časovima predstavili desetinama Nišlija u čairskom parku.

Nakon kraće pauze usledio je i rok koncert koji je iako kratkotrajno, Nišlije podsetio na vrednosti po kojima je svojevremeno Niš bio prepoznatljiv.

Hard rok bend „Puls“ uputio je na postojanje rok scene Niša u današnjici izvodeći hitove poput „Lažima te kupujem“. Inicijativu pred stotinama Nišlija preuzeo je sastav „Novembar“ odsviravši pesme poput „Irena“, koja je ujedinila mlade rok naraštaje sa onima koji su „Novembru“ posvećeni već decenijama.

Cair-27 Proslava Radija Beograd u Nišu, foto: Marko Pekić

Druženje koje je RTS priredio publici u Nišu a koje je uživo prenosio Radio 202 sa čuvenim Vladom Džetom i Olgom Kepčijom, završilo je koncertom kultnog niškog benda „Kerber“. Veterani niškog rokenrola su u anplagd varijanti odsvirali pesme „Bolje da sam druge ljubio“ i „Ratne igre“ kao i nekolicinu drugih hitova te su na taj način već pre ponoći Nišlije doveli do kraja pomalo neočekivane svirke.

„Imamo priliku da se zahvalimo Radiju 202, a ujedno imamo priliku i da pozdravimo celu Srbiju“ poručio je Goran Šepa poznatiji kao Gale Kerber koji je dodao i to da je Niš grad rokenrola.

Proslava devedesetogodišnjice rada beogradskog radija obeležava se pod sloganom „Zvuk vredi hiljadu slika“ a serija specijalnih emisija i susreta sa slušaocima kao i javnih događaja trajaće sve do 1.oktobra 2014. kada se navršava tačno devet decenija postojanja Radio Beograda.

Proslava Radija Beograd u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • z.c.

    08:34 // 7. 4. 2014.

    Koliko bi slavio Radio Nis da ga niste bespotrebno ugasili?

  • Moca

    07:48 // 7. 4. 2014.

    Koje ironije da ovde slave godisnjicu a ugasili obelezje grada Radio Nis koji bi sada slavio 70 godina rada. Bruka i sramota za njih kaoi za sve garniture niskih poltrona u vidu politicara.

  • Svevladovic

    00:23 // 7. 4. 2014.

    Malo ih je doslo. Trebalo je da dodje jos tri puta toliko i da sprece ovu BG sprdnju sa Nislijama. Umesto koncerta PROTEST! Radio Nis je bio INSTITUCIJA a mi slavimo rodjendan Radio Beograda?!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: