Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 17. 3. 2021.

| Kultura

Radionica niškog SKC-a o pisanju dramskog teksta, najbolju dramu izvodiće Akademsko pozorište

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Konkurs
Predavač direktor Narodnog pozorišta”; foto: J.V.

Svi koji žele da se okušaju u stvaranju predstave od pisanja teksta do aplauza publike kada se zavese spuste, mogu da se prijave na radionicu pisanja dramskog teksta koju organizuje Studentski kulturni centar. Najbolja drama koja nastane u toku radionice, kažu u SKC-u, postaće deo repertoara Akademskog pozorišta SKC-a.

Rok za prijavu je do 19. marta, a predavač na radionici biće teatrolog i direktor niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović.

U želji da podržimo mlade da se bave pisanjem, umetnošću i pozorištem odlučili smo da organizujemo radionice gde bi učesnici savladali osnove pisanja dramskog teksta, a po najbolje napisanom tekstu ćemo postaviti i predstavu u našem Akademskom pozorištu - objašnjavaju u SKC-u.

Radionica se sastoji iz 2 dela - u prvom delu polaznici će imati priliku da nauče osnove pisanja dramskog teksta kroz odabir teme, konstrukcije zapleta, razvoj likova, dok drugi deo radionice podrazumeva rad na predstavi koji obuhvata prvo rediteljsko čitanje, odabir saradnika, podelu uloga, čitajuće probe li probe za stolom, mizansenske probe, tehnička proba, kostimska proba, generalne probe, pretpremijera.

Zatim sledi premijera predstave, nakon čega se razgovara sa gledaocima o predstavi. Posle premijernog izvođenja planirana su reprizna, kao i gostovanja - dodaju u SKC-u.

Prijave mogu slati na mejl [email protected], a potrebno je da zainteresovani u nekoliko rečenica napišu zašto bi voleli da budu deo ove radionice.

Broj mesta je ograničen, a prvo predavanje koje će biti onlajn po planu bi trebalo da se održi ovog vikenda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: