Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:13, 4. 11. 2020.

| Kultura

Radionice i druženja sa piscima na Festivalu dečijeg stvaralaštva u Leskovcu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
biblioteka leskovac
Do 13. novembra planirano 20 radionica, foto: B. Antić

U okviru 2. Festivala dečijeg stvaralaštva leskovačke Biblioteke “Umetnik iz školske klupe” najmlađi Leskovčani moći će od 4. do 13. novembra da se druže sa piscima za decu i mlade, učestvuju u radionicama, a nakon biće održana i putujuća igraonica “Makerspace karavan”.

Kao deo Festivala, leskovačka Biblioteka je raspisala literarni, likovni i video-konkurs na temu “Misli mi lete”, a rezultati će biti objavljeni sredinom meseca.

Drugi deo Festivala “Druženje sa piscima” moći će da se pogleda na Jutjub kanalu i portalima Biblioteke.

Deca i mladi imaće priliku da dobiju odgovore na pitanja pisaca Branka Stevanovića, Jasminke Petrović, Dejana Aleksića, Vesne Aleksić, Miloša Petkovića, Stefana Mitića Tićmija i Vlaste Cenića - saopštavaju iz Biblioteke.

U okviru radionačarskog dela u sredu, 4. novembra od 13 sati planirana je radionica sa učenicima ŠOSO “11. oktobar”, a vodiće je likovni umetnici Miloš Cvetković i Jelena Đukanović.

Takođe, Biblioteka će u periodu od 4. do 13. novembra organizovati 20 radionica za decu u okviru projekta “3D LAB”, dobijenog preko Centra za promociju nauke, a nakon njih će biti realizovan Makerspace karavan - putujuća igraonica za rad sa decom i mladima u različitim stem-područjima - navode iz Biblioteke.

Od pristiglih radova na konkursima će biti objavljena publikacija i elektronski katalog svih likovnih radova i napravljen film od trejlera, a u portalima Biblioteke će biti organizovana izložba likovnih radova.

Većina sadržaja će, zbog epidemiološke situacije, biti realizovana putem interneta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: