Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 3. 2. 2018.

| Kultura

Radionice sa pesnicima za decu u Aleksincu

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
zmaj
Zmajevi kao tema prve radionice; foto: FB Centar za kulturu i umetnost Aleksinac

U Domu kulture u Aleksincu od 5. do 9. februara za najmlađe će biti organizovana kreativna i edukativna druženja sa pesnicima, a zainteresovana deca moći će da savladaju osnovne veštine kaligrafije.

Radionice koje su deo programa “Raspust za Dž - sa pesnicima” počinjaće u 12 sati, dok će obuka o kaligrafiji biti održavana u Biblioteci “Vuk Karadžić” od 13 sati.

U ponedeljak, 5. februara, biće održana “Zmajevita radionica sa Tatjanom Đurić”. Kako najavljuju iz Biblioteke “Vuk Karadžić”, pisac knjiga “Zmajevito vreme” i “Despotovo blago” deci će omogućiti da govore i kreiaraju zmajeve i druga mitološka bića, ali i na nov način upoznaju svoj kraj.

Dobrodošla sva deca koja vole priče o zmajevima, sakrivenom blagu, kao i oni koji vole da maštaju, seckaju, lepkaju, boje… - poručuju iz Biblioteke.

Pesnikinja Violeta Jović će u utorak 6. februara predstaviti delove narodne nošnje svojim stihovima, kao i interesantnim pričama, a navešće i radioničare da osmisle svoje primere šara.

U sredu, 7. februara, pesnik Vlasta Cenić će uz pomoć posebnih gostiju radionice i svojih pesama, predstaviti lepotu zvuka koji stvaraju narodni instrumenti.

U aleksinačkom Domu kulture 8. februara primere lepog ponašanja pesmom će predstaviti Ljiljana Krstić, a primerima iz života, zanimljivim pričama i razgovorom sa radioničarima Ivan Lazarević, pisac knjige o poslovnom bontonu i predsednik Bibliofilskog društva.

Na radionici “Na slovo na slovo” u petak 9. februara mališani koji budu učili o kaligrafiji prethodnih dana pokazaće savladanu veštinu. Mali kaligrafi družiće se sa pesnikinjom Svetlanom Biorac Matić, a šta su naučili o umetnosti lepog pisanja demonstriraće ispisujući početna slova ili reči njenih i svojih pesama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darinka Targerijanic

    00:34 // 4. 2. 2018.

    Drakaris, bre!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: