Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 4. 7. 2017.

| Kultura

Radionice za sviranje džeza i ove godine na “Nišvilu”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Instrumenti karakteristični za džez
Učiće da sviraju instrumente karakteristične za džez; ilustracija; foto: Wikimedia commons

Na niškom džez festivalu će i ove godine biti održane radionice, na kojima će zainteresovani moći da nauče da sviraju instrumente koji su karakteristični za džez zvuk. Biće organizovana i predavanja o improvizaciji, kompoziciji i aranžiranju, kao i džez za decu, poručuju u “Nišvil” timu.

Mladi će na radionicama moći da nauče da sviraju klavir, gitaru, bas, bubnjeve, limene i duvačke instrumente, ali i da pevaju. U “Nišvilu” kažu da mogu da se prijave svi zainteresovani studenti, učenici, kao i samouki muzičari.

“Nišvil” džez festival poziva polaznike radionica uzrasta do 16 godina da u prijavi upišu ako su zainteresovani da se paralelno uključe i u program “Jazz for Kids”. Ovaj program podrazumeva i zajedničke nastupe u predvečernjim terminima na posebnoj bini - kažu u “Nišvil” timu.

Oni koji bi da se prijave na besplatne muzičke radionice treba da skinu formular na sajtu festivala i popunjen pošalju na mejl [email protected], najkasnije do 28. jula.

Broj polaznika je ograničen, dodaju organizatori, a oni koji budu izabrani dobiće besplatno i propusnice za ceo festival.

Ako u roku od 7 dana nakon slanja prijavnog formulara ne dobijete mail sa zahtevom za dopunu prijave ili obaveštenje da vaša prijava nije prihvaćena – znači da ste uvršteni u polaznike “Nišville workshopa 2017” - navode organizatori.

Podsetimo, u toku je konkurs za umetnike koji bi da učestvuju na koloniji “Art to go jazzy”, koja će se održati na “Nišvilu”, koji počinje 10. avgusta i održaće se na starom mestu - u niškoj Tvrđavi. Najavljen je dolazak velikih svetskih i domaćih džez zvezda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    18:08 // 5. 7. 2017.

    Jedan fantastican segment festivala,ne treba izmestati u Oficirski dom,neka ostane u Simfonijskom, koji ima dusu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: