Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 17. 8. 2018.

| Kultura

Radoš Bajić dobitnik nagrade “Pavle Vuisić”

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Radoš Bajić
Bajić 2011. godine odneo nagradu "Ona i on" sa koleginicom Ljiljanom Stjepanović; Foto: Arhiva JV

Nagradu za životno delo "Pavle Vuisić" ove godine će na otvaranju Filmskih susreta dobiti Radoš Bajić. Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos domaćem filmu.

Direktor festivala Srđan Savić potvrdio je da prestižna nagrada ide pozorišnom i filmskom glumcu koji je na sceni već četiri decenije, a poslednjih godina ga javnost najviše poistovećuje sa likom Radašina iz serije "Selo gori, a baba se češlja". Pre toga, bio je prepoznatljiv kao Sekula, iz filmova o liku koji živi na selu i “ima muku” sa ženama.

Nagrađen je za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu. Uvek se dobitnik nagrade saopštava uoči Filmskih susreta desetak dana, a jedan od najsvečanijih trenutaka na manifestaciji je dodela te nagrade, koja se po tradiciji dodeljuje na otvaranju - rekao je Savić.

Direktor festivala dodaje da će imena tročlanog žirija, koji će odlučivati o dobitnicima ostalih festivalskih nagrada, biti saopštena tek nekoliko dana uoči Filmskih.

To se radi po tradiciji i oni će odučivati o nagradama u filmovima koji se nalaze u takmičarskom programu na Letnjoj pozornici - dodaje Savić.

Podsetimo, prošle godine je prestižnu nagradu na Filmskim susretima dobila Svetlana Bojković, dok je 2016. pripala Lazi Ristovskom, a godinu pre Seki Sablić.

Inače, Filmski se održavaju od 25. do 31. avgusta, a ove godine biće prikazano 12 filmova u takmičarskom programu, od čega 4 premijerno.


U prodaji kompleti karata za "Filmske"

Kompleti karata za filmski festival koštaju 2.000 dinara. Prodaju se u knjižari NKC-a na Bulevaru Zorana Đinđića, od 9 do 21 sat i do 14 sati subotom. Osim toga, mogu se kupiti i ispred bioskopa Vilin grad u Obrenovićevoj svakog dana od 12 do 19 sati, u prostorijama TON-a u Voždovoj i u Tvrđavi od 9 do 20 sati, kao i u Parku Svetog Save kod sata od 10 do 20 sati.

Ukoliko ne budu prodati svi kompleti karata do početka Festivala 25. avgusta, pojedinačne ulaznice će se prodavati za 400 dinara, na dan projekcije, ispred ulaza na Letnju pozornicu, od 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kon

    13:31 // 26. 11. 2018.

    LJUDINA!!! Sasluzio je dve da dobije! Izuzetno talentovan i dobar covek!

  • Sinisa

    16:20 // 24. 11. 2018.

    Bravo, i sve cestitke za zasluzeno nagradjen uspeh! Nadam se novim i daljim glumackim, rediteljskim i scenaristickim ostvarenjima. Talenat se uvek pokaze!

  • Velj

    00:03 // 4. 10. 2018.

    Iskrene cestitke i puno zelja za uspesne buduce serije i filmove! Sve najbolje vam zelim Radose

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: