Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 29. 5. 2018.

| Kultura

Radovi 46 mladih umetnika na izložbi “Niš Art fondacije”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
izlozba
Vredne novčane nagrade dobiće troje najboljih umetnika; foto: JV

Od 530 mladih umetnika i 1.300 njihovih radova, žiri je izabrao 46 autora čije je radove ocenjivao stručni žiri, a na svečanom otvaranju tradicionalne izložbe "Niš Art fondacije" u sredu 30. maja u Galeriji "Filip Moris" biće poznato koja 3 dela će biti dobiti vredne novčane nagrada.

Ovo je već 12. nacionalni konkurs "Niš Art fondacije", a na ovogodišnjem pod nazivom "Mladi 2018" pristigle radove su ocenjivali Neda Arnerić, Perica Donkov i Kristina Ristić. Najbolji radovi biće izloženi, a kao i ranijih godina će prvoplasirani umetnik dobiti 10.000 evra, onaj ko je ocenjen kao drugi po kvalitetu 5.000 i 3.000 evra onaj ko zauzme treće mesto.

Dobitnici prve tri nagrade biće proglašeni na samom otvaranju izložbe u Nišu.

Nagrade će mladim umetnicima biti dalji impuls u radu i značajna materijalna pomoć koja će im omogućiti da se još više posvete svojoj umetnosti. Žiri ima utisak da je sa svakom godinom nivo likovnih dela sve viši, što govori da ova nagrada ozbiljno stimuleše mlade slikare - dodaju organizatori.

Izložba, koju "Niš Art fondacija" organizuje uz podršku kompanije "Filip Moris", počinje u 19 sati, a Galerija se nalazi na Bulevaru 12. februar broj 74 u Nišu.

Podsetimo, slikari, grafičari i skulptori koji imaju između 18 i 35 godina su mogli da učestvuju na ovom konkursu, koji je bio otvoren do 23. aprila.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: