Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 5. 3. 2020.

| Kultura

Radovi učenika niške Umetničke škole izloženi u Sofiji

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
umetnicka skola sofija
Prilika za upoznavanje i razmenu iskustava; foto: Umetnička škola Niš

Crteži, angažovani plakati, nacrti kostima i odeće, dizajnerska prostorna rešenja i video-radovi, koje su radili nastavnici i učenici Umetničke škole iz Niša, prestavljeni su na izložbi u Bugarskoj.

U galeriji škole "Sveti Luka" u Sofiji postavljeni su školski i maturski zadaci nekadašnjih učenika Umetničke škole u Nišu, sadašnjih studenata i mladih profesionalaca.

umetnicka skola Niški đaci oduševljeni jer škola u Sofiji ima svoju galeriju; foto: Umetnička škola NišDomaćini su nastavnicima i učenicama predstavili školu, a iz niške Umetničke škole kažu da je škola impozantne veličine i tehničkih i prostornih mogućnosti, te da oni u Nišu rade u skromnijim uslovima.

Druga razlika tiče se školskog programa, jer bugarski nacionalni školski program i plan predviđa srednjoškolsko obrazovanje od pet godina, odnosno do dvanaestog razreda, što bi naše maturante svrstalo u jedanaesti razred - primećuju iz Škole.

Učenici su se u Bugarskoj prvi put susreli sa tehnikama poput dizajna igračaka i suvenira, drvoreza i obrade metala.

Izložba u Sofiji deo je projekta “Balkan Direction” kojim ova škola želi da se povežu škole istih obrazovnih delatnosti, upoznaju, razmene iskustva i uspostave saradnju. Niška Umetnička škola se prva predstavila u školi u glavnom gradu Bugarske, a ona će u narednom periodu istu priliku pružiti i školama iz Rumunije, Severne Makedonije, Grčke i Turske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: