Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 10. 4. 2023.

| Kultura

Radovi učiteljica iz Prokuplja i Surdulice uvršteni u Zbornik za unapređenje obrazovanja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
učiteljice
U Zbornik radova za unapređenje obrazovanja i učiteljice sa juga Srbije; Foto: Lj. S.

U konkurenciji 200 radova koji se tiču razvijanja veština pisanja, govora, čitanja i slušanja kod učenika, tri učiteljice iz Prokuplja i jedna iz Surdulice predstavljale su jug Srbije na interaktivnom projektu Zavoda za unapređenje obrazovanja u Beogradu na temu “Srpski jezik - moj maternji jezik”. Za objavljivanje u Zborniku radova Zavoda odabrano je 80 aktivnosti, među kojima su i radovi učiteljica sa juga.

Ideja je da se stvori korisna baza podataka u kojoj će se naći aktivnosti koje će služiti nastavnicima i učiteljima koji predaju srpski jezik, a zajednički rad na svom projektu “Uhvati lopticu, pročitaj rečenicu” predstavile su učiteljice Ljiljane Sokolović iz prokupačke Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko” i Jelena Babić iz škole “Milić Rakić Mirko”. učiteljice Učiteljice Ljiljana Sokolović i Jelena Babić predstavile svoj projekat; Foto: Lj. S.

Naša aktivnost koju smo prezentovale kroz projekat je pokušaj da se razvije veština čitanja kod učenika kroz igru tako što će tačno i jasno pročitati rečenicu, pratiti tok čitanja i sve vreme održavati koncentraciju. Vrlo je važno da deca znaju da su i oni, dok čitaju, u stvari model čitanja za drugu decu koja ih slušaju. Želele smo da na zanimljiv način sve to predstavimo i mislim da smo uspele - rekla je učiteljica Ljiljana Sokolović.

Pored dve učiteljice iz Prokuplja koje su radile na zajedničkoj prezentaciji, u Zbornik radova uvršteni su i radovi učiteljice Violete Marjanović iz Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko”, a jug Srbije na ovom projektu Zavoda za unapređenje obrazovanja predstavljala je i Danijela Momčilović iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Surdulice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: