Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 14. 6. 2017.

| Kultura

Rale Milenković i EKV tribjut na letnjem festivalu u Aleksincu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
EKV tribjut bend
EKV tribjut bend "Deca iz vode" imaće koncert u Aleksincu; foto: Vanja Keser

Nakon desetak godina Aleksinčani će ponovo moći da uživaju u “kulturnom letu”, koje počinje u četvrtak 15. juna, trajaće mesec dana i imaće oko 30 događaja, namenjenih svim uzrastima i interesovanjima. Počeće koncertom grupe “Groš”, očekuje se nastup EKV tribjut benda, a biće izvedena i monodrama “Naši dani” Raleta Milenkovića.

Plato ispred Doma kulture, amfiteatar kod Biblioteke i dvorište Zavičajnog muzeja su lokacije na kojima će se održati “Aleksinački letnji festival”.

Program će sutra otvoriti niška grupa “Groš”, a koncert će biti održan na platou ispred Doma kulture od 20 sati.

Na repertoaru ALEF-a naći će se koncerti ozbiljne, starogradske i rok muzike, veliki broj pozorišnih predstava i projekcije atraktivnih filmova na otvorenom - kažu organizatori.

Glumac Radoslav Rale Milenković će u dvorištu Muzeja, 17. juna od 21 sat, odigrati svoju poznatu monodramu “Naši dani”.

Aleksinčani će na istom mestu 23. juna od 21 sat, moći da pogledaju i duodramu “Srećna nova” koju izvode niški glumci Dejan Cicmilović i Aleksandar Mihailović.

Detaljan program Aleksinačkog letnjeg festivala Detaljan program Aleksinačkog letnjeg festivala; foto: promo plakat

Rok koncert izvešće poznati EKV tribjut bend “Deca iz vode”, a oni će nastupiti na platou ispred Doma kulture, 28. juna od 21 sat.

Na letnjem festivalu biće organizovan i program za najmlađe, pozorišne predstave i novi crtani filmovi koji će se prikazivati na amfiteatru ispred Biblioteke.

Centar za kulturu i umetnost će, pored raznovrsnog programa namenjenog najmlađima, u toku leta organizovati i rad nekoliko umetničkih radionica za decu, a planirano je da desetak kulturnih događaja bude izvedeno i u aleksinačkim selima - dodaju organizatori.

Narednih mesec dana biće prikazan i ciklus francuskog filma koje će činiti filmovi “Fidelio, Alisino putovanje”, “Žeronimo” i “Lepe godine”. Organizovaće i veče ljubavne poezije, pesničke večeri i koncerte.

Vikendom će biti dupli program, a organizatori iz Centra za kulturu kažu da veruju da će svako pronaći nešto zanimljivo za sebe tokom trajanja festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: