Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 26. 11. 2016.

| Kultura

Raša Popov otvorio niški Sajam knjiga i grafike

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Večernje novosti
Sajam
Raša Popov svečano otvorio niški Sajam; foto: Vanja Keser

Govorom književnika Raše Popova i zvanično je otvoren 53. Sajam knjiga i grafike u Nišu, a posetioci će do 3. decembra moći da vide ponude više od 60 izlagača i da pazare omiljene knjige sa popustima od 30% do 70%.

SAJAM-KNJIGA-FOTO-VANJA-KESER-JV4 foto: Vanja KeserPopov se popeo na binu i podsetio se dana kada su srpske drumove gazile čizme Trećeg rajha, rekavši da je tada "okupator prvo nasrnuo na knjige, pa tek onda na ljude". Setio se i velikih pisaca iz Niša Branka Miljkovića i Stevana Sremca, a najveći grad juga Srbije nazvao je metropolom.

Svi znamo da je Niš druga srpska metropola, a naročito metropola kulture, što je u ranije vreme potvrdilo otvaranje niškog Univerziteta - rekao je Popov.

Sajam je zvanično otvoren, a tako će biti svakog dana, do 3. decembra, od 10 do 20 sati, dok će poslednjeg dana vrata Sajma biti otvorena do 21 sat.

Kako su organizatori ranije najavlili, ovogodišnji Sajam posvećen je dečijem stvaralaštvu, pa je tako i ustanovljena nagrada “Čudni zec”, posvećena delu Duška Radovića. Nju je dobio Peđa Trajković za knjigu „Svakog petka, utorkom u sredu“ i biće mu dodeljena 29. novembra.

Povodom dodele nagrade biće upriličena i izložba posvećena Radoviću, koju nam je ustupila Biblioteka grada Beograda, a izložba je imala petnaestak postavki širom Srbije. Biće lepo što će ona biti kod nas baš na dan rođenja niškog pisca – rekla je direktorka NKC-a Bojana Simović.

SAJAM-KNJIGA-FOTO-VANJA-KESER-JV13 foto: Vanja KeserBiće dodeljene i tradicionalne nagrade niškog Sajma, a za posetioce će biti priređene i brojne promocije. Kompletan program ovogodišnjeg Sajma možete pogledati na oficijalnom sajtu.

Cena ulaznica je nepromenjena, 100 dinara su pojedinačne posete, a 50 dinara organizovane.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola Tonic

    01:18 // 27. 11. 2016.

    A gde su pevaljke i pljeskavice?

    • nene551

      06:38 // 28. 11. 2016.

      u leskovac

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: