Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 20. 2. 2017.

| Kultura

Raspisan konkurs za direktora Niškog kulturnog centra

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
NKC
Konkurs za novog direktora Niškog kulturnog centra; foto: JV (arhiva)

Upravni odbor Niškog kulturnog centra raspisao je konkurs za direktora ove kulturne ustanove, jer kako kaže predsednica Upravnog odbora Dragana Plavšić, dosadašnjoj direktorki Bojani Simović ističe mandat.

Plavšićeva navodi kako Simovićevoj mandat ističe 13. aprila ove godine, ali je Upravni odbor NKC-a odlučio da konkurs raspiše malo ranije, “kako bi izbegli praznike”.

Bojana je imenovana 16. aprila 2013. godine, a 60 dana pre isteka mandata Upravni odbor je u obavezi da raspiše konkurs za imenovanje novog direktora. Da nas ne bi uhvatili praznici, mi smo malo ranije raspisali konkurs - rekla je Plavšićeva.

Prema konkursu koji je objavljen u listu “Poslovi” Nacionalne službe za zapošljavanje, uslovi za direktora su, između ostalog, i da ima najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno master društvenog smera ili umetničke akademije, da ima najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.

Pored toga, kandidat je dužan i da predloži Program rada i razvoja Niškog kulturnog centra, a dokumentaciju treba da dostavi u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Upravni odbor ustanove Niški kulturni centar je dužan da u roku od 30 dana od dana završetka konkursa izvrši izbor kandidata i predlog dostavi Skupštini grada. Potrebnu konkursnu dokumentaciju dostaviti na gore navedenu adresu, sa naznakom “Konkurs za direktora - za Upravni odbor”.

Podsetimo, Bojana Simović imenovana je za v. d. direktora NKC-a septembra 2012. godine. Aprila naredne godine postaje i formalno direktor ove ustanove.


Problemi u vreme mandata aktuelne direktorke

bojana simović Da li će Simovićeva zadržati "direktorsku fotelju"?; foto: JV2013. godine otvorena je knjižara “Branko Miljković”, kao i Galerija NKC-a, kojima je posle godinu i po dana rada isključena struja, jer su lokali bili nelagalno priključeni na mrežu, a struja nije priključena do danas.

Novembra 2016. iz Agencije za borbu protiv korupcije najavili su da pokreću postupak protiv Simovićeve, jer iako direktorka tvrdi suprotno, kažu da ona nije prijavila svoju imovinu i prihode, što je bila u obavezi da učini još 2012, kada je imenovana za direktorku NKC-a.

Decembra 2016. na Portalu javnih nabavki objavljena su 2 ugovora o organizaciji dočeka Nove godine u Nišu, na šta je potrošeno 5 miliona iz gradske kase, a za koje nisu ispoštovane sve zakonske procedure.

Jedan od ugovora, NKC je potpisao sa PR agencijom “Whipart”, u kojoj je prokurista Ivan Matejević, inače urednik kulturnog programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, koji je 2014. na tenderima “nabacivao” svirke bendovima koje je zastupala ova agencija, inače u vlasništvu njegove ćerke Smiljane Matejević.

Oktobra 2016. NKC ostaje bez sajta (nkc.org.rs), zbog, kako je Simovićeva tada tvrdila “napada virusa”, a ovaj domen dobija drugog vlasnika, da bi se, nakon pisanja Južnih vesti o ovom problemu, NKC preselio na novu adresu (nkc.rs).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Јован Н.

    23:30 // 21. 2. 2017.

    НКЦ је све само није Кц. ДиректоркаБојана је Културни центар срозала на најнижи ниво. Уредници су је приватизовали и деградирали све што су могли. Награда Стеван Сремац, Бранко Миљковић више не значе ништа. Директрка треба да буде кажњена, да јој се забрани рад у култури, НКЦ да се затвори и доведу људи који ће да раде за културу, за град, за ствараоце Ниша. не ради књижара, Градина је приватни

  • Djuram

    21:50 // 21. 2. 2017.

    Najbolje je biti direktor kao u Transfuziji krvi,peta godina u vd stanju,nema konkursa nema zakona,zakon partije je najjaci.

  • Kadar sa najlepšim osmehom.Nema šta.

    23:16 // 20. 2. 2017.

    Ма људи не може све да стигне.Толико се бави научним радом и историјским истраживањима да јој је НКЦ у другом плану.
    Нека организује јавно предавање из историјске науке, где ће сама да буде предавач за тему коју сама изабере.Претпостављам да ће то бити нека од тема које је марљиво истраживала са Динчићем, мада нема везе.Нека сама изабере тему из националне историје. Ја ћу бити љубопитљива публика.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: