Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 17. 6. 2019.

| Kultura

Raznovrstan program ovogodišnjeg "Leskovačkog leta"

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Karneval-5,-jul-2018,-foto-Turisti;ka-organizacija-Leskovac
Program počinje večeras u 20:45 defileom mažoretkinja, foto: Turistička organizacija Leskovac

Dečje i predstave za odrasle, koncerti, nastupi kulturno-umetničkih društava, takmičenje harmonikaša i ulični basket deo su programa ovogodišnjih Leskovačkih letnjih festivala. Manifestacija počinje večeras i trajaće do 30. juna u dvorištu Šop-Đokićeve kuće.

Leskovački letnji festivali, među građanima poznat i kao Leskovačko leto, počeće večeras u 20:45 defileom mažoretkinja, a nakon svečanog otvaranja, publika će moći da uživa u nastupu Kulturno-umetničkog društva Lemind.

Ove godine najveću pažnju posvetili smo dečjem programu jer je on i najposećeniji. Mališani će u okviru manifestacije moći da pogledaju nekoliko predstava, a prvi put će u Leskovcu biti organizovane i razigrane ulice - kažu organizatori.

Osim koncerata lokalnih orkestara i sastava, Leskovčani će moći da uživaju i u nastupu Kikija Lesandrića i Pilota i Ivane Jordan.

U petak, 21. juna od 21:15 na programu je predstava Gospođa Milihbrot, rađena po delu Branislava Nušića, a glavnu ulogu tumači Gorica Popović.

I ove godine će 28. juna biti organizovano Vidivdansko veče, program počinje u 20:30, a održava se u porti crkve Svete Petke u Rudaru.

Za Vidovdansko veče imamo bogat kolažni program, a za sve zainteresovane će prevoz do Rudara biti obezbeđen - kažu organizatori.

U okviru ovogodišnjeg Leskovačkog leta biće održano i predtakmičenje harmonikaša koji žele da se učestvuju na Međunarodnom festivalu “Prva harmonika Srbije - Sokobanja”.

Kompletan program manifestacije možete pogledati na sajtu Turističke organizacije Leskovca.


Zatvara se deo Bulevara oslobođenja

U toku održavanja manifestacije, deo Bulevara oslobođenja, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće, biće zatvoren od 18 sati do ponoći.

Od 17. do 30. juna biće zatvoren Bulevar od raskrsnice sa ulicama Nikole Skobaljića i Cara Lazara, pa do raskrsnice sa ulicama Koste Stamenković i Vojvode Mišića.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije, saobraćaj će se za vozila u tom periodu odvijati alternativnim pravcima, a prema postavljenoj signalizaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: