Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:05, 7. 10. 2019.

| Kultura

Raznovrstan program tokom Dečije nedelje na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
radionica deca
Ulaz na sve programe je besplatan, foto: Narodna biblioteka "Radoje Domanović" Leskovac

Književne večeri, predstave, radionice i druženja, deo su programa kojima će ustanove u Prokuplju, Svrljigu, Leskovcu, Pirotu i Vranju obeležiti Dečiju nedelju. Program se održava od 7. do 13. oktobra, a učešće je besplatno.

Prvog dana Dečije nedelje u Predškolskoj ustanovi “Poletarac” u Svrljigu, posetioci će moći da čuju sve o Konvenciji o dečjim pravima, a uređivaće i pano u centru naselja. U utorak, 8. oktobra od 10 biće organizovana akcija “Deca deci”, a dan kasnije najmlađi će moći da posete ustanove poput Opštine, Crvenog krsta, Centar za socijalni rad i Udruženje penzionera.

U četvrtak, 10. oktobra promovisaćemo dečja prava, a biće podeljene zastavice i flajeri, dok će za najmlađe biti organizovana likovna radionica - kažu organizatori.

Program obeležavanja Dečije nedelje u Svrljigu će biti završen u petak sadnjom drveta generacije, dodelom plaketa i učešćem mališana u krosu Crvenog krsta.


U Prokuplju program za sve uzraste

Dečija nedelja biće obeležena i u prokupačkom Domu kulture, a organizatori najavljuju raznovrsne sadržaje.

Prvog dana od 11 sati biće organizovana radionica Pozdrav prvacima u kojoj će učestvovati dečji pesnici, dok će se od 18 sati publici predstaviti mladi pesnici iz Prokuplja.

U utorak, 8. oktobra od 19 sati posetioce očekuje književno veče, a dva dana kasnije, 10. oktobra od 12 sati biće odigrana predstava Lepotica i zverka.


U Pirotu i druženje sa gradonačelnikom

Ovogodišnja Dečija nedelja održava se pod sloganom “Da pravo svako - dete uživa lako”, a brojne radionice u Pirotu organizuju brojne škole i predškolske ustanove.

Prvog dana manifestacije od 10 sati u svečanoj sali Grada mališani će moći da se druže sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, najavljuju organizatori.

Cele nedelje biće organizovane literarne i likovne radionice, maskenbali i predavanja o dečjim pravima.

U okviru obeležavanja Dečje nedelje realizovaće se i radionica “Ogledalce, ogledalce”, dok će Udruženje “Prijatelji dece” donirati knjige bibliotekama osnovnih škola “8. septembar” i “Sveti Sava” - najavljuju organizatori.

Kompletan program i satnicu možete pogledati ovde.


Druženja i radionice u Leskovcu i Vranju

Predškolska ustanova "Naše dete" i Turstička organizacija Vranja, kao i Narodni muzej u Leskovcu i Leskovački kulturni centrar pridružiće se "proslavi", a iz ovih ustanova pozivaju najmlađe da dođu i lepo se provedu.

Cele sledeće nedelje biće organizovane radionice u Vranju, a mališani će moći da pogledaju i predstavu Mirko nemirko. Kompletan program možete pogledati na sajtu Predškolske ustanove "Naše dete".

Leskovačni će u Kulturnom centru u ponedeljak, 8. oktobra od 18 sati moći da učestvuju na literarnoj radionici, a biće predstavljena knjiga Glubočica između obala. Narednog dana na programu je Moja omiljena tetka, a u sredu, 9. oktobra 30 priča za laku noć.

U toku Dečije nedelje, mališani će svakog dana moći da posete Narodni muzej u Leskovcu gde će moći da vide stalnu postavku, zatim Gradsku kuću, Tekstilni muzej u Strojkovcu, arheološki lokalitet Caričin grad i Dečiji muzejon.

U sredu od 11 sati biće organizovana radionica "Dečje igre prošlosti", dan kasnije od 11 sati "Razboj i mašta mogu svašta", a od 15 sati posetioci će moći da vide i nauče kako se sviraju gusle, gajde, frula i okarina - kažu u Muzeju.

U petak, 11. oktobra od 11 sati biće organizovana radionica "Kroz posude vreme teče", a mališani će moći da vide eksponate iz arheološke zbirke Muzeja.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos19

    20:07 // 7. 10. 2019.

    Deca i treba da posecuju navedene ustanove, da se informisu o svojim pravima a pogotovo da im se ukaze koliko je znacajno da prijave vrsnjacko nasilje koje je sve prisutnije. Takodje, penzionere bi sigurno obradovala poseta decice a i deca mogu od njih mnogo da nauce.

  • MK Ultra

    08:44 // 7. 10. 2019.

    Nikome ne želim da poseti Centar za socijalno otimanje dece i Dom najvernijih glasača.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: