Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 8. 9. 2012.

| Kultura

Reperi i Manjifiko za prvo veče Nisomnije

Autor:Marko Pekić, Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Nisomnija-(8-of-31).JPG

Nastupom niškog sastava Nahty i subotičkog Robert Tilly and Panorama, benda koji je kombinacija Subotičana i Nišlija,  sinoć je u rovovima niške Tvrđave otvoren ovogodišni niški muzički festival Nisomnija.

Prvo veče obeležili su nastupi Hip-Hop sastava Sve barabe, kao i slovenačkog priznatog muzičara Manjifika, koji je sinestezijom evropskih manira i južnjačkog temperamenta objedinio južnoslovenske zvuke.

Pred nešto više od stotinak Nišlija spremao se nastup Zemunca koji je već dugo poznat u niškim krugovima. Predstavnik rep miljea devedesetih godina, Radenko Stojanović, poznatiji kao Vudu Popaj zabavljao je publiku u Nišu nešto duže od sat vremena.

- Ja sam prezadovoljan svojim nastupom. S tim što mi je jako žao što sam morao da skratim program zbog satnice, ali se nadam da će nekom prilikom to biti bolje. Čini mi se da je malo manja posećenost nego inače, ali znate, tu nema pravila. Tražiti razloge tome potpuno je iluzorno. Da li je zatajila organizacija, medijska podrška ili šta već, nije na meni da sudim. Svako od nas ima razlog zašto je negde došao ili nije, ali publici treba predstavljati kvalitet. Želim da pozdravim sve navijače Radničkog jer sam prvenstveno Nišlija i jer su mi upravo oni u ovom gradu uvek predstavljali podršku - izjavio je je Vudu Popaj, koji je tokom nastupa nosio majicu sa natpisom "Niški Radnički".

Nakon nastupa proslavljenog repera, Nišlijama se predstavio Slovenac Manjifiko sa svojim bendom. Iako su u Nišu prvi put i već danas napuštaju grad, momci iz Ljubljane prezadovoljni su južnjačkim gostoprimstvom.

- Super se provodimo u Nišu, i dobro je da ovaj grad ima jedan ovakav festival. Neke pesme smo posvetili mom kumu Rambu Amadeusu koji je takođe miljenik niške publike. Posećenost je zadovoljavajuća i atmosfera je na sasvim dobrom nivou“ –rekao je popularni slovenački muzičar.

Nešto posle ponoći, publiku u Nišu zabavljali su ujedinjeni beogradski reperi, koji predstavljaju spoj čuvene ekipe Prti Bee Gee i Bed Kopi. Više od hiljadu Nišlija, dočekalo je subotnje jutro uz bitove popularnih rep Beograđana.

Večeras su osim demo bendova na programu i bosanski bend Zoster,a zvezde večeri svakako će biti hard core sastav Ritam Nereda.

Nisomnia 2012 - Magnifico

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • 15:52 // 11. 9. 2012.

    "Prvo veče obeležili su nastupi Hip-Hop sastava Sve barabe, kao i slovenačkog priznatog muzičara Manjifika, koji je SINESTEZIJOM evropskih manira i južnjačkog temperamenta objedinio južnoslovenske zvuke".
    Južne vesti bi trebalo da obrate pažnju na redakturu tekstova: SINESTEZIJA je fenomem koji karakteriše da se na podražaj jednog čula reaguje drugim (npr vidiš zelenu boju i osetiš miris trave), pa pretpostavljam da su autori mislili na SINTEZU!

  • Mile

    09:58 // 10. 9. 2012.

    Ako uporedis cenu karte i izvodjace, sve je korektno. Ozvucenje je bilo skroz dobro. WC-a jedva da je i bilo. Samo je bilo jadno koliko je malo ljudi bilo. Muka mi je vise od prepucavanja ko je uzeo pare, a ko bi to bolje uradio...

  • Ilija

    19:00 // 8. 9. 2012.

    Normalno da je pusto kad nastupaju sve neki anonimusi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: