Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 6. 11. 2019.

| Kultura

Reprize premijernih predstava Akademskog pozorišta na novembarskom repertoaru

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
nova predstava Akademsko
Publika će moći da vidi nove predstave niškog Akademskog; foto: SKC Niš

Oni koji su propustili premijere predstava Kući i Miris života unazad niškog Akademskog pozorišta, moći će da ih pogledaju u novembru na kamernoj sceni, najavljuju iz Studentskog kulturnog centra, a na repertoaru su i dobro poznati komadi koji svaki put privlače pažnju publike.

Predstava o ljubavi, brizi i požrtvovanju Miris života unazad, koju je režirao glumac Dušan Matejić, premijerno je izvedena krajem oktobra, a glumci Akademskog pozorišta njom će otvoriti novembarski repertoar 7. novembra.

Predstava koja je publiku ostavila bez daha, podsećamo, nas vodi kroz život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je otvorila prihvatilište za decu prostitutki. Međutim, zbog njene bolesti je mnoga deca napuštaju i odlaze u nove domove, dok sa njom ostaje Momo, sin prostitutke i duševnog bolesnika - navode u SKC-u.

14. novembra će publika moći da pogleda predstavu Predgrađe, koju je režirala Jelena Đorđević, a najnagrađivaniji komad u prošloj sezoni - Mamin dašak u svemiru, koju je takođe režirao Dušan Matejić, izvešće 19. novembra od 19 sati u Lutkarskom pozorištu.

Ovo će biti humanitarno izvođenje predstave koju uz pomoć našeg pozorišta organizuje Rotarakt klub iz Niša, a prikupljena sredstva namenjena su opremanju prostora Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom. Cena karte je simbolična, svega 200 din, a na ulazu će biti postavljena i donatorska kutija - najavljuju iz SKC.

Glumci se vraćaju na kamernu scenu 22. novembra kada je na repertoaru Laki komad, reditelja Uroša Milojevića.

Novu predstavu, premijerno izvdedenu prošlog meseca - Kući, glumci će ponovo igrati 28. novembra, a u SKC kažu da je reč o komadu koji donosi priče iz života dece iz domova, a režirao je David Alić.

Predstave se igraju od 21 sat, a karte mogu da se kupe u Agenciji "Travego" ili u Akademskom pozorištu pred početak predstave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:14 // 6. 11. 2019.

    Ništa posebno

    • 123

      19:19 // 9. 11. 2019.

      Maro Maro nemoj tako omalozavanjem ispoljavati negativnu energiju. Ako ti se ne svidja daj preciznu kritiku sta i kako da bude bolje. Lako je blatiti neciji trud :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: