Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 20. 8. 2023.

| Kultura

Retrospektiva karijere "Kerbera" prve večeri "Old Timer Fest"-a u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
KERBER (10)
Dvoipočasovni nastup Kerbera u niškoj Tvrđavi; foto: JV / N. Đ.

Uz poruku “Radujte se životu” frontmena benda Kerber Gorana Šepe Galeta završeno je prvo veče Old Timer Festa, koje je održano na platou niške Tvrđave. U skoro dvoipočasovnom koncetu, niški bend predstavio je publici preko 20 pesama i podsetio na neke od najvećih hitova iz 42-godišnje karijere. U nedelju, 20. avgusta, druge i poslednje večeri festivala nišku publiku očekuje koncert Vlado Georgieva.

KERBER (1) foto: JV / N. Đ. Prvo festivalsko veče počelo je od 20 sati, nastupom benda Sevdah Rock Connection-a, koji je publici odsvirao neke od najčuvenijih ex-yu pesama, a frontmen benda Marijan Gacik na kraju koncerta istakao je da su sa niškom publikom proslavili 10 godina postojanja.

20 minuta nakon nastupa Sevdah Rock Connection-a, koji je poznat po klupskim svirkama u Nišu, usledio je nastup jednog od najpopularnijih niških bendova Kerbera, a koji je započet pesmom Hteo bih. Vidno raspoloženi Gale nastavio je energično da peva pesme Samo ti, Bele utvare i Nebo je malo za sve.

KERBER (2) foto: JV / N. Đ. Na prve taktove pesme Bolje da sam druge ljubio publika je već počela euforično da aplaudira, a kada je došlo vreme za refren, prvi put na koncertu Gale je zastao i refren prepustio publici da otpeva.

U istom ritmu nastavljen je koncert niških rokera. Usledile su pesme Svetlana, Na rasrkšću i Vodi me, čime je atmosfera došla do usijanja. Pesmu Seobe, frontmen Kerbera posvetio je svim ljudima koji su tokom pandemije izgubili svoje voljene. KERBER (5) foto: JV / N. Đ.

Sporiji tempo, bend je iskoristio da publici odsvira novu pesmu Suze kroz noć, a potom nastavio sa poznatim hitovima Bestraga sve, Pepeo i prah i Mezimac. Uz konstantaciju da će niška publika znati i pesme sa prvih albuma odsvirana je i pesma Luka. KERBER (9) foto: JV / N. Đ.

Prema reakcijama publike usledio je najuzbudljiviji deo koncerta, koji je prošao u znaku pesama Svet se brzo okreće, Medena, Ratne igre, Igraj sad, Čovek od meda, Hajde da se volimo i Mama tata, koje je publika u glas pevala sa Galetom i bendom.

KERBER (3) foto: JV / N. Đ. Nakon ovih pesama bend se zahvalio publici i proglasio kraj koncerta, a ljubitelji njihove muzike nisu im dozvolili da siđu sa scene, već odmah počeli da ih pozivaju na bis.

Usledile su pesme Između jave i sna, Kao tvoj Kerber i pesma Pronađi mesto, kojom je koncert zvanično i završen.

Za Južne vesti nakon koncerta Gale je rekao da mu je najteže, ali i najlepše kada peva u rodnom gradu, te da neće propustiti bilo koju priliku da sviraju u Nišu.

Teško je pevati pred niškom publikom, najteže. Mi želimo da budemo maksimalno dobri, a večeras je bilo savršeno. Pobornik sam svega što se u Nišu događa i da bude što više festivala i događaja, zato i želim da ovaj novi festival zaživi. Nama je bila čast da budemo prvi izvođači na festivalu - istakao je Goran Šepa.

Druge večeri Old Timer Festa Nišlije očekuju nastup Vlado Georgieva, a već od 20 sati, imaće prilike da čuju još jedan klupski bend iz Niša Penthouse.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    11:03 // 21. 8. 2023.

    Postoji samo jedan , jedinstveni "Kerber". Svaka čast za divno provedeno veče. Šteta što sastav koji je ponikao u Nišu i pročuo se kroz celu zemlju, a i šire - najmanje gostuje u Nišu??? Dubok naklon za sve što su uradili za Niš!!!

  • Ljuba

    11:38 // 20. 8. 2023.

    Koncert je bio svetski, bravo Kerber!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: