Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 8. 9. 2014.

| Kultura

Revija makedonskog filma

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
pank
"Pank nije mrtav“ je crna komedija, sa elementima roud muvija i društvene drame

Od danas do četvrtka, 11. septembra, u Nišu će biti održana revija makedonskog filma na kojoj će biti prikazana 4 reprezentativna ostvarenja kinematografije te zemlje.

Sve projekcije će biti održane u bioskopu “Kupina”, a ulaz je slobodan.

Ciklus makedonske kinematografije, koji je deo Festivala evropskog filma, obuhvatiće projekcije filmova "Pank nije mrtav", "Crno seme", "Prašina" i "Gipsy magic".

PROGRAM:

Ponedeljak, 8. septembar
19:00 - "Pank nije mrtav"
Sinopsis: Mirsa je sredovečni panker iz Skoplja koji se nije snašao u vremenu tranzicije. On dobija ponudu koju ne može da odbije od dilera Gzima da za potrebe svečanosti u sredini gde većinom žive Albanci u Makedoniji, ponovo sastavi svoj bend. Počinje da okuplja stare članove po prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Utorak, 9. septembar
18:00 - "Crno seme"
Sinopsis: Za vreme građanskog rata u Grčkoj, pripadnici kraljevske grčke vojske u čijem su sastavu bili i Egejski Makedonci, proglašavani su za neprijatelje i deportovani u logor na pustom ostrvu. Neki uspevaju da sačuvaju ljudsko dostojanstvo, a neki doživljavaju moralni kolaps.

Sreda, 10. septembar
18:00 - "Prašina"
Sinopsis: Nakon velikog uspeha debitantskog filma „Pre kiše“ za koji je 1994. godine dobio ex aequo Zlatnog lava u Veneciji i nominaciju za Oskara, Milčo Mančevski snimio je ovaj koprodukcioni film koji povezuje balkanske prostore i Ameriku, savremeno doba i početak prošlog veka, u priči o ljubavi i mržnji sa elementima drame i vesterna. Mladi njujorški kriminalac stoji na nišanu bolesne starice koju je pokušao da opljačka i dok čeka na priliku za bekstvo, počinje priča o dvojici braće na razmeđi vekova...

Četvrtak, 11. septembar
18:00 - "Gipsy magic"
Sinopsis: Priča o siromašnoj ciganskoj porodici i njihovoj borbi za opstanak, univerzalna je priča o odbačenosti i neprilagođenosti, o malim ljudima koji sanjaju velike snove. Scenario za film napisao je Vladimir Blaževski, a muziku Vlatko Stefanovski.

Trejler za film "Prašina"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zapazam pametno 6

    20:19 // 8. 9. 2014.

    Zaista je lepo da ovakav grad ima Kupinu, super su ovakve revije.

  • Zone

    11:17 // 8. 9. 2014.

    Nešto mi nije jasno: na početku teksta govori so filmovima makedonske produkcije, a zatim o bugarskim filmovima. Slučajno? Namerno? Objašnjenje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: