Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 26. 5. 2022.

Rokenrol nekad na fakultetima u Nišu, danas od njega "intelektualna elita digla ruke"

rok Rokenrol živi; foto: T. T.

Gitara, bubanj i mikrofon su 90-ih godina bili sastavni elementi fakulteta u Nišu, a atmosferu sa rokenrol svirki koju su pravili lokalni bendovi Nišlije i danas pamte. I pored velikih političko-društvenih nedaća u to vreme muzika je kroz institucije živela, a muzičari sada navode da ih one ne prepoznaju i da je intelektualna elita digla ruke od njih. Oni koji se još bore na lokalnoj rok sceni kažu da će u tome istrajati sve dok imaju šta da kažu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Tajanstveni Alan

    19:28 // 26. 5. 2022.

    Evo, upravo, odgovaram Rikiju, ucesniku Palilulske veceri, da niko ne pruza sansu rock bendovima, pa bi i ti ljudi, koji vole vasu muziku, dosli da vas slusaju ! Nis je mrtav grad, SKC i NKC ne rade nista ili retko i sve mora da ima neki komercijalni momenat ! Jer, i ako ima preduzimljivih ljudi, organizatora , partijska bratija, nema interes.

  • Smuk II

    22:26 // 26. 5. 2022.

    Slažem se sa komentatorima u mnogo čemu ali mislim da je Rock&Roll,na neki svoj način stvorio elitu, intelektualce, avanTgardu,slobodan um i slobodan način razmišljanja tadašnjih generacija... počev od 1968.g. i studentskih demonstracija u Beogradu i taj buntovnički duh je "živeo" do pre 15-20 godina!Ostao je još mali broj "dinosaurusa" koji se još batrgaju u današnjem "Mrtvom moru" tj. mulju.

  • nisliski mohikanac

    19:44 // 26. 5. 2022.

    Jednostavno menjaju se generacije, pa i taj rok je tek dve tri decenije bio aktuelan. Dok je bio pozeljan za elite forsiran je, sad im vise ne treba.

  • Igor

    08:35 // 27. 5. 2022.

    To je bio jedan običan trend i ništa više. Što napisa jedan naš Srbin: nekom je to trebalo u tom trenutku. Fakulteti služe za učenje. Ne razumem dizanje prašine?

  • Nikola

    09:26 // 27. 5. 2022.

    Pobeda kamena nad asfaltom.

  • Ivan

    14:04 // 28. 5. 2022.

    Nažalost, današnji klinci ne vole rock.
    Pogledajte čime se sve oduševljavaju na Youtube.
    Užas.

  • Lola

    13:57 // 27. 5. 2022.

    Nije Srbija uvek u opancima bila!!! Sada hoce da nas vrate u opanke, u veru u obicaje, a mi bismo Samo u korak sa ostalim svetom! Sta cemo sad?!

    • Zlobnik II

      15:38 // 27. 5. 2022.

      @Lola : Red i običaji treba da se ispoštuju a u turbo opanke-vratiti nas neće! Mada,sve je poteklo iz opanaka ali unakaziše mlade ljude,srozaše im škole ,obrazovanje, fakultete, život, dostojanstvo, stečeno domaće vaspitanje,integritet etc. etc...Najlakše je vladati "izgubljenim generacijama" ! Tzv. srednja klasa /školovana/ bila je pokretač svega i u Titino vreme a danas imamo nepismeno pismene!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: