Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 4. 7. 2022.

| Kultura

Rundek u Nišu okupio sve generacije - publika tražila bis i "Šejn"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
rundek
Rundek u Nišu posle četiri godine; foto: T. T.

Pesmom "Makedo" počeo je koncert Darka Rundeka i "Ekipe" u niškoj Banovina koja je bila tesna za sve građane koji su kupili ulaznicu. Iako je koncert kasnio zbog nestanka struje, publika je strpljivo čekala Rundeka da zapeva nakon četiri godine, pa je na kraju tražila bis i "Šejn".

Nakon pauze od četiri godine Rundek se ponovo pojavio na sceni u Nišu, ali sa zakašnjenjem. Koncert je trebalo da počne od 21 sat, ali je nestanak struje usporio stvari. ruuuu Publika tražila bis; foto: T. T.

Krcato dvorište Banovine je čekalo prve zvuke, a nastup je upravo počeo govorom o struji.

Ovaj nestanak struje nas je podsetio da živimo u vremenu kolapsa. To nije lokalna, već globalna stvar. Nažalost, struja će nestajati - rekao je Rundek.

Ovaj muzičar je okupio sve generacije koje su horski pevale neke od njegovih najlepših pesama. Atmosferu su podigle pesme Ruke i Apokalipso, a pevač se osvežio i hladnim napitkom koje je uzeo od obožavaoca.

ruuu Nestanak struje pred koncert; foto: T. T. Šal od svile je neke u publici doveo i do suza, a romantičnu nit su probudile i upaljene svetiljke i podignute ruke.

Uz dobar zvuk i razigranu publiku koncert se bližio kraju, a usledio je i poklon izvođača. To nije sprečilo okupljene da zvižducima i aplauzom dozivaju Rundeka da se vrati i otpeva "kako ceo život sanja kako odlazi uz reku starim parobrodom koji vozi so".

Tako je pesma Šejn učinila da publika postane hor i da glasno, uz podignite ruke, peva "izađi i bori se".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dekameron

    17:11 // 4. 7. 2022.

    Fantastican koncert, Darko i bend su primer profesionalizma, postovanja publike i jasan pokazatelj da u svakoj sferi postoje leveli a Rundek je u svojoj na jako viskokoj lestvici. Hvala mu jos jednom za divno iskustvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: