Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 19. 8. 2017.

| Kultura

Rundekov muzički vremeplov za kraj “Nišvila”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Rundek sa orkestrom svirao pesme sa albuma
Rundek sa orkestrom svirao pesme sa albuma "Apokalipso"; foto: Vanja Keser

Umesto festivalskog nastupa, publika je sinoć u Tvrđavi uživala u dvočasovnom koncertu velikog umetnika Darka Rundeka, koji je na “Nišvilu” proslavio 20 godina od izlaska njegovog prvog samostalnog albuma, a sa orkestrom “Apocalypso now” proveo je publiku kroz muzički vremeplov. Kraj niškog džez festivala obeležila je i prosidba na nastupu niškog sastava “Very naiss”, sa kojim je pevao Ivan Kurtić.

Publika u Nišu je poznate Rundekove pesme, poput “Apokalipso”, “Makedo”, “Ay carmela”, “Ruke”, “Sejmeni”, pevala uglas sa njim. Neke numere sa albuma “Apokalipso”, koje je sinoć na niškom džez festivalu izveo u drugačijem “fazonu” pratila je i zanimljiva koreografija, kostimi i dugi aplauzi publike. -VAK8893 Foto: Vanja Keser

Izvrsni muzičari koji su pratili izvanrednog muzičara uspeli su zajedno sa njim da naprave fenomenalnu atmosferu na koncertu.

Rundek je jedan od retkih muzičara koga je publika na ovogodišnjem “Nišvilu” pozivala da se vrati na bis. Činilo se da je i ljubiteljima njegove fuzije džeza, roka, popa i etno motiva, ali i njemu bilo teško da se "rastanu".

Za kraj ovogodišnjeg festivala otpevao im je dobro poznatu pesmu “Šejn” i naveo da se nada da će uskoro opet doći u Niš i svirati za publiku koja mu je jedna od omiljenih.


Prosidba na “Nišvilu”

Pre koncerta Darka Rundeka, na završnici ovogodišnjeg “Nišvila” svirali su niški bendovi - “Jazz adicts”, a potom i sastav “Very naiss”, koji je oformljen upravo na džez festivalu pre 3 godine, a sa njima je sinoć pevao Ivan Kurtić. -VAK8659 Foto: Vanja Keser

Uz “moderan džez na niški način”, jedan od članova ovog sastava je zaprosio devojku.

Na njihovom repertoaru našle su se i pesme kralja romske muzike Šabana Bajramovića, sa kojim je frontmen Iva Bračić sarađivao i odrastao.

Di-džejevi su zvanično zatvorili program 23. "Nišvil" džez festivala, koji je prema procenama organizatora posetilo više od 170.000 ljudi.

Podsetimo, treće veče džez festivala u Nišu nije održano zbog nevremena, pa je koncert Darka Rundeka i "Very naiss" benda pomeren i održan sinoć u niškoj Tvrđavi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • anđela petrović

    11:02 // 21. 8. 2017.

    Vi što negativno komentarišete, ,šta biste dali da ste na njihovom mestu.

  • Jasar

    08:40 // 21. 8. 2017.

    E a ovi su zivi smor sto se prose po manifestacijama patnja paznje sta li vec ...

  • nisa niski

    12:32 // 20. 8. 2017.

    pa jel pristala bre?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: