Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 8. 10. 2018.

| Kultura

Samit fotografa bivše Jugoslavije ove nedelje u Leskovcu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
samit fotografa leksovac
I ove godine izožbe i predavanja o fotografiji, foto: arhiva JV/ S. S.

Predavanja, izložbe fotografija i prezentacije knjiga očekuju publiku na ovogodišnjem 8. Samitu fotografa bivše Jugoslavije, koji se u Leskovcu održava od 11. do 14. oktobra.

Samit će svečano, kažu organizatori, biti otvoren 11. oktobra u 20 sati u holu Leskovačkog kulturnog centra, kada će biti otvorene i izložba fotografija Željka Sinobada Senke trajanja i izložba radova učesnika sa prošlogodišnjeg Samita.

Osim što će na trodnevnom Samitu fotografi iz zemalja bivše Jugoslavije moći da razmene iskustva i znanja, publika će moći da uživa u deliću njihovog stvaralaštva, kao i da se bliže upozna sa fotografijom kroz predavanja i panel diskusije - kažu organizatori.

Predavanje o fotografiji, u petak, 12. oktobra od 12 sati u kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra održaće Željko Sinobad, a nakon toga publici će biti predstavljena monografija Duša Srbije – Šumadija i Pomoravlje, o kojoj će govoriti autori Predrag Cile Mihajlović i Zoran Petrović.

Pored ovoga, učesnici Samita obilaziće Leskovac i okolinu, a programom je predviđeno snimanje prirodnih lepota ovog kraja.

Ulaz na izložbe i predavanja je slobodan, a celokupan program možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: