Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 23. 3. 2017.

| Kultura

Samostalna izložba slika i crteža mladog umetnika u Nišu u okviru Francuskih dana

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Izložba Pavla Jovovića otvorena do 3. aprila; ilustracija: foto: GSLU
Izložba Pavla Jovovića otvorena do 3. aprila; ilustracija: foto: GSLU

Izbor iz ciklusa “Stare zjale” i “Ciganski vrtovi”, koje čini petnaestak slika velikog formata rađene kombinovanom i tehnikom ulja na platnu, ali i crteži srednjeg formata, Nišlije će moći da vide na izložbi mladog umetnika Pavla Jovovića. Otvaranje je 23. marta u 19 sati, u niškoj Galeriji “Srbija”.

Dela umetnika mlađe generacije, nastala prethodnih godina, bazirana su na kombinaciji apstraktnog slikarstva i “bed peintinga” sa folkolornim motivima ćilima.

Sučeljavanje nenarativnog sloja i arhetipskog, plasirano kroz različite slikarske postupke i kompoziciona rešanja, do upotrebe šablona i repetativnosti koju ona pruža, svojstveno je prevashodno ciklusu „Stare zjale“ - navode organizatori.

Autorov fokus se u novijem ciklusu pomera ka direktnom postupku i razuđenijoj kompoziciji.

Umetnik Pavle Jovović je rođen 1989. godine u Užicu, a osnovne i prvu godinu master studija završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Školovanje je nastavio u Parizu u Visokoj školi lepih umetnosti, gde je završio i osnovne i master studije.

U Parizu je boravio od 2012. do 2015. godine. Učestvovao je na više kolektivnih izložbi, a realizovao je i 4 samostalne izložbe u Parizu i Beogradu.

Izložba se organizuje u okviru manifestacije “Francuski dani”, a svečano će je otvoriti direktorka ogranka Francuskog instituta u Nišu Marion Vio i Nišlije će moći da je posete do 3. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: