Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 27. 3. 2023.

Sara Cincarević za “15 minuta”: Savet za kulturu predložio da Milunka Savić i Kralj Milan dobiju spomenike u Nišu

Sara Cincarević Cincarević je govorila i o horu "Branko"; foto: JV

Neki od predloga novog Saveta za kulturu Niša jesu da se popišu prazni zidovi koji bi mogli da dobiju murale, kao i da se podignu spomenici Milunki Savić i Kralju Milanu, kaže predsednica Sara Cincarević. Ona je u emisiji “15 minuta” govorila i o tome koje manifestacije bi trebalo da dobiju status festivala od kulturnog značaja, o horu “Branko” čiji je dirigent već više od tri decenije, pripremama za Muzički edikt, kao i o tome kako da Nišlije žive u “kulturnijoj sredini”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • VlajkoBranko

    12:54 // 27. 3. 2023.

    Za spomenik Milunki Savica se slažem,a za spomenik Kralju Milanu-trebalo je i ranije....

    • Гага

      13:27 // 27. 3. 2023.

      ...да се скине оно "бостанско страшило"са кеја и постави биста краљу Милану...а постамент исти.

  • Propast srbije krece sa svrgavanjem obrenovica i dovodjenjem karadjordjevica na presto

    13:59 // 27. 3. 2023.

    Zabraniti popovima i popadikama da o icemu odlucuju u ovoj drzavi. Mi smo sekularna drzava i ovakvima nije mesto u bilo kojim ustanovama, savetima, organizacijama koje se finansiraju iz budzeta. Zbog takvih nam sva omladina ode u desnicare.

    • Smuk II

      16:03 // 27. 3. 2023.

      @Propast srbije krece sa svrgavanjem obrenovica i dovodjenjem karadjordjevica na presto :
      "Omladina ode u desničare" ... deca su nam levaci !
      Nemaju pojma o istoriji svoga naroda koji je oduvek bio maximalno demokratski nastrojen ! A , što ne koriste ono što im je Bog dao možemo da krivimo koga hoćemo. Što reče neki Nišlija : "Bate, nema beganje , svi smo u govna" !

    • losmi

      16:58 // 27. 3. 2023.

      jel treba u levicare ili liberale da nam ide omladina?

    • Слађана

      08:12 // 28. 3. 2023.

      Не разумем шта је суштина коментара? Да секуларна држава треба да буде некултурна? Културе има свуда, као што и некултуре има свуда. Свака част госпођи Цинцаревић на дугогодишњем труду и љубави према традицији и хорском певању.

  • Nislija

    15:11 // 27. 3. 2023.

    Interesantno, da niko ne spominje heroje iz Drugog svetskog rata, po svaku cenu se taj deo istorije Srbije, stavlja po strani... niko ne spominje nehigijenu u gradu, blatnjava dvorista zgrada, ulice i trotoare pune rupa, manjak parking mesta, izgradnja visespratnica u strogom centru grada, prljava skolska dvorista, visak birokratije, pet gradskih opstina, zapustena sela, groblja, korita reka itd.

  • Milan Petković

    15:26 // 27. 3. 2023.

    Neko ko je godinama u kulturi i više od tri decenije vodi uspešno jedan hor, je prava osoba za to mesto. Treba pažljico preslušati i pročitati, a ne odmah kritikovati.

  • Aca

    16:19 // 27. 3. 2023.

    Bar još 5 spomenika u gradu i da se pojača ograda oko Saborne crkve, nemojte slučajno edukacijom dece i prosvećenjem odraslih da se bavite...polako pretvarate Srbiju u zemlju spomenika i krstača

  • Branko Petrovic

    17:06 // 27. 3. 2023.

    Podrzavam postavljanje oba spomenika.Mesto i prostor neka odluce i gradjani i struka a ne politicari.

  • Var tehnolog

    19:29 // 27. 3. 2023.

    Iz postovanja, prema gospodinu Timotijevicu, uzdrzacu se od komentara !

  • Milutin M

    20:22 // 27. 3. 2023.

    Tu smo gde jesmo jer na kulturu gledamo samo kao na spomenike i njih predlažu osobe od 80 godina. Mladi odlaze ali nije bitno to vise nikome.

  • Lili

    21:20 // 27. 3. 2023.

    Dokle vise nekrofilije i sablasnih starua. Istorija nije postavljanje spomebika na svim slobodnim povrsinama. Ako ste zaista takvi rodoljubi, posadite neko drvo ili oplemenite neki prostor gde deca mogu da se igraju.

  • Marica

    23:10 // 27. 3. 2023.

    Sve podrzavam sto je receno, osim nisvila. Taj i slicni festivali poput onog u Novom Sadu ( producirani sa zapada ) potrovase nam ionako vec dobro inficirane mlade glave. Potrebna nam je najpre duhovna rehabilitacija, prosvecenje i osvecenje naroda pa tek onda mozemo govoriti o kulturi. Inace gospodja Sara jeste defitivno osoba koja ima kompetencije da bude predstavnik kulture i zelim joj uspeha.

    • B. R.

      17:20 // 29. 3. 2023.

      Podsetiste me na jedan davni skeč ekipe iz "Državnog posla". Dr Kolja Klajn (glumi ga Dimitrije Banjac) upozorava na opasnosti zapadne muzike, na "satanizam" u pesmama Bitlsa i Abe, pa kaže: "Evo naše, čiste srpske muzike" i pusti Mitra Mirića: "Daj da vidiš kad u meni đavo povileni / ne drži me mesto, ni mesto ni resto / i u telu i u glavi đavo čuda pravi / dlanovi se znoje, sve to ima svoje!"

  • M

    23:13 // 27. 3. 2023.

    Bravo za gospođu koja se ne plaši da kaže šta misli i koja ima viziju i široke vidike!!!

  • Niški

    00:22 // 28. 3. 2023.

    Treći spomenik Branku Cincareviću u porti sv.Nikolske crkve za života!

    • Jasar

      14:52 // 28. 3. 2023.

      Hahahah biznismen

  • KADA ĆESE NAPRAVI ZGRADA

    09:12 // 28. 3. 2023.

    KOJA ĆE DA IMA OBAVEZNU ZELENU POVRŠINU ?

    SaJo bi mogle da naprave iz ličnih sredstava uštedjenih na PDV i spomenik Kralju Milanu i Milunki Savić i Spomenik Stefanu Nemanji i nekoliko obdaništa

  • Maja P

    15:29 // 28. 3. 2023.

    Bravo za gospođu Saru Cincarević! Više od trideset godina kao dirigent hora Branko promoviše grad Niš na najlepši mogući način svuda u svetu. Ona je prava osoba na mestu direktora Saveta za kulturu našeg grada. Kao što je i rekla: “Ni jedan dinar uložen u kulturu i obrazovanje ne smatram bačenim!”.
    Ako neko može pozitivno da utiče na kulturne i umetničke događaje u ovom gradu, onda je to ona!

    • Tajanstveni Alan

      20:09 // 28. 3. 2023.

      Postovanje za gospodju Cincarevic ,kao osnivaca ,dirigenta nagradjivanog hora, kao nekog ko uzdize Nis, na visoki umetnicki nivo ! Postovanje i za razvijenu trgovacku mrezu tekstilom !

  • Torpedo

    20:13 // 28. 3. 2023.

    ...no to ne znaci ,da je prava osoba, za ovakvu funkciju . Naprotiv, postoje mladji, koji u skladu sa svojim godinama prate kulturu i umetnost i postuju i tradicionalno i moderno !

  • Mika

    21:49 // 4. 4. 2023.

    Konzorcijum i korporacija TZINTZAREVITCH- na delu. Malo Nis, malo Amerika, malo ostali kontinenti, sahrane, zadusnice, horovi.... voze se bemveji, zivi se siroko na mufte... ma- MILINA, brate. Sve ce to narod (tj. ovce) pozlatiti.

  • Kupidon

    15:08 // 7. 4. 2023.

    Треба подићи споменик Браниславу Нушићу јер Милан и Милунка су наша прошлост, а Нушић, чија би госпођа Цинцаревић највећа муза била, ја нажалост, наша садашњост.
    За културу града Ниша би било најбоље када би се искоренио непотизам при запошљавању у културним и просветним институцијама, о чему госпођа Цинцаревић најбоље зна.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: