Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 1. 2. 2018.

| Kultura

Šarenolik februarski repertoar Narodnog pozorišta u Leskovcu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
boing boing
Insert iz predstave "Boing boing", foto: Narodno pozorište Leskovac

Iako u februaru u Narodnom pozorištu nisu predviđene premijere ni gostovanja, Leskovčani će moći da pogledaju 7 različitih dela ovog ansambla, a programom su planirane i 4 predstave za najmlađe.

Već trećeg dana februara ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da pogledaju Tramvaj zvani želja, predstavu rađenu po istoimenoj drami Tenesi Vilijamsa, dok je 6. februara na repertoaru komedija Boing boing rađena po motivima Marka Timoletija.

Posetioci će moći i dobro da se nasmeju uz monodramu Dragana Bože Marjanovića - Povraćaj iz Hag, koja će se na daskama leskovačkog pozorišta igrati 9. februara od 20 sati - javljaju iz pozorišta.

U drugoj polovini meseca, publika će moći da pogleda i Polovnjače, predstavu koja, kako kažu, govori o moćnom demagoškom uticaju televizije na mlade ljude koji prolaze kroz mučne procese sazrevanja u konzumatskom masmedijskom društvu, a koja je rađena po motivima drame Nakaze Lika Hibnera.

Pored ovih, leskovački dvojac Filip Radivojević i Milica Nikolić izvešće komediju Preljubnici, a na repertoaru su, krajem meseca, i predstave Mušica i Živela ti meni.

Osim bogatog programa za odrasle, u pozorištu kažu da će se u februaru igrati i 4 predstave za decu. snezana Predviđene su i predstave za najmlađe, foto: Narodno pozorište Leskovac

Najmlađi će se svakako obradovati predstavi Snežana i sedam patuljaka, rađenoj po istoimenom Diznijevom crtaću, koja uvek napuni pozorišnu salu - kažu organizatori.

Deca će, pored Snežane, moći da pogledaju i adaptacije crtanog filma Lepotica i zver, Čarobnjak iz Oza, kao i predstavu rađenu po motivima poezije Duška Radovića Kako su postale ružne reči.

Inače, sve predstave za “velike” igraju se od 20 sati, dok predstave predviđene za mališane počinju u 12. Kompletan program možete pogledati na njihovom sajtu, gde se mogu rezervisati i karte za sve predstave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: