Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 22. 9. 2017.

| Kultura

Šarenolik program trećeg dana leskovačkog festivala LIFFE

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Oslobodjenje-Skoplja,-insert-iz-filma,-foto-LKC
"Oslobođenje Skoplja" pred leskovačkom publikom; foto: printscreen

Treći dan festivala otpočeo je premijerom filma za decu “Uzbuna na zelenom vrhu”, hrvatskog reditelja Čejena Černića. Pored ovog, premijerno su prikazani i slovenački film “Pođi z mano” i bosansko-hercegovački “Muškarci ne plaču”.

FIlm “Uzbuna na zelenom vrhu”, premijerno prikazan u Srbiji u sali Leskovačkog kulturnog centra, prati priču dečaka Kokoa i njegovih prijatelja koji letnje praznike provode na obalama jezera uz idilu Zelenog Vrha. Akcija otpočinje onda kada se pojavljuju kradljivci i kada deca preuzmu stvar u svoje ruke i kreću u razotkrivanje lopova. Glavne uloge u filmu igraju Marko Tocilj, Lucija Filips, Sara Čolaković, Aleks Rakoš, Jan Pentek i Tin Gregorić.

Igor-Šterk-na-premijeri-Pođi-z-mano,-foto-B.A Gosti iz regiona - Igor Štrek; foto: B. A.Priča o odrastanju, ljubavi, herojstvu i prijateljstvu “Pođi z mano”, slovenačkog autora Igora Šterka, takođe je svoju premijeru doživela u Srbiji. Film o četvoro tinejdžera koji u potrazi za najboljom fotografijom napuštaju urbanu sredinu i odlaze u udaljena brda, publika je mogla da pogleda sinoć i njoj se pred početak filma obratio reditelj Šterk.

Vrlo mi je drago što sam na festivalu u Leskovcu, ovo vam možda na pri pogled izgleda kao film za klince, ali on je svakako i za odraslu publiku. Ima jakih momenata gde se možete poistovetiti sa likovima i ja se nadam da ćete uživati - rekao je Šterk.

U sali Narodnog pozorišta u Leskovcu, publika je uživala u premijernom prikazivanju filma “Muškarci ne plaču”, Alena Drljevića. Priča o veteranima na kojima su posledice rata vidljive, govori o tome da prvo moramo oprostiti sebi, kako bismo oproštaj dali drugome. U glavnim ulogama su Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Sebastian Cavazza, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurević, Primož Petkovšek, Jasna Đuričić i Izudin Bajrović.

Pored ovih premijera, publika je odgledala i delo Danila i Radeta Šerbedžije “Oslobođenje Skoplja”, u kome su glavne uloge odigrali Deniz Abdula, Kire Acevski, Stefan Arsić, David Todosovski i Nebojša Glogovac. Nakon ovog prikazan je i film o ženi koja radi dva posla kako bi izdržala nezahvalnu porodicu - “Ne gledaj mi u pijat”, hrvatske autorke Hane Jušić, a za kraj večeri, prikazani su filmovi studenata iz Srbije i Makedonije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: