Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 15. 1. 2019.

| Kultura

"Scena bez imena" otvara 2019. u Akademskom pozorištu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Predstava
Humano Akademsko pozorište; foto: Akademsko pozorište SKC Niš

Januara će se na daskama niškog Akademskog pozorišta igrati pet predstava, a prva od njih je teatar improvizacije Scena bez imena, zakazana za utorak, 15. januar, a za koju će ulaznica biti dobrovoljni prilog. Humanitarnim predstavama u Akademskom pozorištu su tokom prošle godine, kako navode, prikupili 80.000 dinara za lečenje sugrađana i sugrađanki.

Smišljanje teksta direktno na sceni, na osnovu sugestija moderatora i publike, jeste teatar improvizacije, a ovakvu vrstu predstav zainteresovani će moći da vide od 21 sat u Akademskom pozorištu. Oni koji žele na predstavu davaće dobrovoljne priloge koji će biti prosleđeni za lečenje male Teodore Cvetanović, kojoj je neophodna transplatacija koštane srži u inostranstvu.

Dva dana kasnije, 17. januara, glumci Akademskog igraće komediju apsurda Zeus ex, rađenu po motivima teksta Bog Vudi Alena. U utorak, 22. januara igraće se Mučenci, komad smešten u istureno odeljenje psihijatrijske bolnice. Akademsko pozorište repertoar Pet predstava na repertoaru; foto: Plakat

Zaplet počinje kada u dvorište manastira padnu paketi humanitarne pomoći koji pored mleka u prahu i čokolade sadrže i vojne uniforme - kažu u Akademskom.

Dva dana nakon Mučenika, scena Akademskog pozorišta postaće “predgrađe”, pošto će se 24. januara izvoditi drama sa ovim nazivom. Ona govori o grupi mladih kojima je svaki dan isti i koji žele da odu iz predgrađa u kome žive.

Poslednjeg dana januara igraće se komad Hadersfild, koji govori o propaloj generaciji prijatelja koji se druže godinama, ali se nikada zapravo ne otvore jedni pred drugima.

Živeći maske svojih života i uloga koje su sebi namenili, odbijaju da odrastu i prihvate realnost. Tek dolazak prijatelja Ivana daje im ogledalo kroz koje prvi put, vrednuju i sebe i svoje živote u sadašnjosti. Iz ovog susreta, rađaju se pitanja i preispitivanja, dokle su stigli, ka čemu idu i najvažnije, ko su oni stvarno, danas - rekli su Akademskom pozorištu.

Karte za sve izvedbe se, sem u prostorijama Akademskog pozorišta, mogu kupiti i u agenciji Travego, na dan igranja predstave.

Inače, u Akademskom ističu da su veoma ponosni na godinu za nama, zbog uspeha na sceni, ali i verne publike, zbog čega za 2019. godinu najavljuju “nešto novo i sasvim drugačije”, pošto je planirano nekoliko premijera.

Repertoar Akademskog pozorišta:

Utorak, 15. januar, 21 sat - Scena bez imena

Četvrtak, 17. januar, 21 sat - Zeus ex

Utorak, 22. januar, 21 sat - Mučenici

Četvrtak, 24. januar, 21 sat - Predgrađe

Četvrtak, 31. januar, 21 sat - Hadersfild

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Don Kihot

    08:35 // 16. 1. 2019.

    Bravo!Bravo!

  • Kulturako

    11:35 // 15. 1. 2019.

    Kad sve ovo odgledamo znacemo kako da se ponasamo i sta znaci biti kulturan u ovoj drzavi da uspemo u zivotu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: