Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 11. 10. 2020.

| Kultura

Sedam pozorišnih predstava na ovogodišnjem “Joakimu” u Vranju

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
pozoriste sedista foto a.k.
Osim Leskovčana nastupiće i trupe iz Kruševca, Šapca, Pirota, Vranja, Novog Pazara i Lazarevca; Ilustracija; foto: A.Kostić

Selektorka festivala, dramaturškinja Branislava Ilić, odabrala je sedam predstava koje će se naći u takmičarskom delu repertoara 56. Pozorišnog festivala “Joakim Vujić” koji se održava od 26. oktobra do 2. novembra u Vranju. Ovogodišnji festival održava se pod sloganom “Strah, smeh, sloboda”, a osim Leskovčana koji će se predstaviti sa 2 predstave, nastupiće i trupe iz Kruševca, Šapca, Pirota, Vranja i koprodukcija iz Novog Pazara i Lazarevca.

Festival će otvoriti vranjsko Pozorište predstavom Nečista krv, a dan kasnije, 27. oktobra će nastupiti Narodno pozorište iz Leskovca u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Prištine i komadom Ako se probudiš ili kao da je važno reditelja Nenada Todorovića.

Publika će narednog dana moći da pogleda ostvarenje Knjaževačko - srpskog teatra u Kragujevcu Ženidba i udadba Jovana Sterije Popovića, u režiji Jane Maričić.

Druga predstava leskovačkog pozorišta Svici naći će se na repertoaru u četvrtak, 29. oktobra.

Glumci Šabačkog pozorišta će se predstaviti u petak, 30. oktobra komadom Vilijama Šekspira Dva viteza iz Verone, za koji režiju potpisuje Mia Knežević.

Poslednjeg dana oktobra, pred publikom će se naći autorski projekat Igora Vuka Torbice Strah, jedna topla ljudska priča u izvođenju Narodnog pozorišta iz Pirota.

Dan pre zatvaranja festivala publika će moći da pogleda koprodukcijsko ostvarenje Lavina Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara i Plus Teatra iz Lazarevca. Predstava je rađena po tekstu turskog dramskog pisca Tundžera Džudženloua, a reditelj je Stevan Bodrož.

Festival će 2. novembra zatvoriti Narodno pozorište iz Niša predstavom Vlast i njena opozicija, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina.

O nagradama 56. "Joakima" odlučivaće tročlani žiri u sastavu: glumica i upravnica Novosadskog pozorišta Valentina Vencela, glumac i prvak drame Narodnog pozorišta iz Užica Slobodan Ljubić i teatrolog i vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti Vlatko Ilić.

Organizator Festivala je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, a realizaciju su pomogli Grad Vranje i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hold a mirror up to nature

    16:29 // 11. 10. 2020.

    Ako nema Kokana, pisi propalo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: