Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 12. 7. 2018.

| Kultura

Selfije kraj znamenitosti najbolje napravili Nišlija i Piroćanka

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Lazarev grad selfi
Treće mesto za autorku iz Pirota; Foto: Nada Jovanović

Od 200 fotografija na kojima su autori slikali sami sebe, ali pored nekih kulturnih znamenitosti, a koje su pristigle na Instagram konkurs povodom Evropske godine kulturnog nasleđa, najbolju je napravio Nišlija Nikola Dopuđ. On se fotografisao u hrvatskom Zadru, dok se Piroćanka Nada Jovanović fotografisala u Kruševcu, a sa svojim slikom je osvojila treće mesto.

Fotografija nagrađenog Nišlije nosi naziv "Morske orgulje", a za nju je, navode organizatori konkursa, dobio 300 evra. Fotografija devojke iz Pirota, koja se zove "Lazarev grad", kako navode iz EU info centra, nagrađena je sa 100 evra. Selfi Zadar Nišlija napravio najbolji selfi u Zadru; Foto: Nikola Dopuđ

Drugo mesto na ovom konkursu pripalo je Sanji Stojanović iz Petrovca na Mlavi, za fotografiju "Fontana di Trevi" načinjenu u Rimu. Konkurs "Delimo kulturno nasleđe", kako navode, trajao je tokom aprila i maja.

Njihovi selfiji upravo su izloženi u EU info centru u Beogradu, među ukupno 20 fotografija koje su nastale na putovanjima po taliji, Belgiji, Grčkoj, Rumuniji, Norveškoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Od septembra, dodaju organizatori, izložba obilazi još tri grada u Srbiji, među kojima je i Niš.

Inače, ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Širom Evrope organizuju se mnogi događaji i manifestacije, a pokrenute su i razne inicijative čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Pod istim sloganom, Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža - EU info centar Beograd i EU info kutci u Nišu i Novom Sadu, organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja će trajati tokom čitave godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: