Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 28. 11. 2013.

| Kultura

Sentimentalan nastup Vasilića u rodnom gradu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Nenad-Vasilić-NASLOVNA.jpg
Nenad Vasilić završio je akademiju u Gracu, a svoj rad već godinama promoviše u Beču (foto: Marko Pekić)

Nakon dugogodišnjeg odsustva iz Niša i rada u inostranstvu, sinoć je u prepunoj sali „Simfonijskog orkestra“ Nenad Vasilić promovisao novi album „Seven“.

Nenad-Vasilić-5 foto: Marko PekićVasilić je koncert, pun emotivnog naboja, započeo pesmom „Nišlijski čoček“, kako bi gradu u kom je rođen što bolje približio spoj džeza i tradicionalnog. Usledila je i pesma „Intro for Šaban“ koju je Nenad posvetio jednom od najvećih imena "ciganskog bluza", Šabanu Bajramoviću.

Kombinacija etno-zvuka sa juga Srbije i tradicionalnog džeza glavne su odlike ovog kontrabasiste, a to se moglo čuti i u pesmama poput „Južna“ i "See you at eleven“.

Kako je sam naglasio, ovo je bio drugi koncert na kom prisustvuje njegova majka. Stiče se utisak da je upravo zbog toga najemotivniji trenutak na koncertu nastupio tokom izvođenja pesme „Za grofa“, koju je inače Nenad Vasilić napisao i posvetio ocu.

- Zahvalio bih se svima koji su podržali ovu moju turneju i obezbedili mi da sviram u gradu iz kog sam. Najviše se zahvaljujem Dejanu Šobotu na tome. Gotovo da od treme ne mogu ni da se obratim. Gde god da pogledam vidim neka draga lica i trema je stvarno velika. Večeras ću se zbog toga više držati basa, a manje pričati. Gde god se okrenem tu su prijatelji, tetke, ujaci, veoma je emotivno večeras - poručio je Nenad Vasilić niškoj publici.

Džezer je nastupio sa kvartetom koji osim njega čine još i gitara, harmonika i saksofon. Muzičari su pokazali vrhunsku usviranost i u nešto više od jednog sata saželi čitav svoj rad zajedno sa novim albumom. Koncert je završio pesmom „Mister A.B“ nakon čega je usledio i očekivani bis.

Nenad Vasilić je priznati džez muzičar koji je završio akademiju u Gracu, a svoj rad već godinama promoviše u Beču. Svirao je sa poznatim autorima kao što su Stjepko Gut i Bojan Zulfikarpašić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • konstantin

    12:24 // 30. 11. 2013.

    Kakva glupost...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: