Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:43, 1. 9. 2013.

| Kultura

"Šifra C20", knjiga o jednoj borbi

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
zivot-sa-sifrom-c20.jpg

Iz štampe je izašla neobična knjiga Vesne Miletić iz Vranja, pod nazivom "Život sa šifrom C20".

Za mnoge ljude naslov deluje zbunjujuće, međutim za Vesnu i mnoge ljude koji su se suočili sa tumorom debelog creva ova šifra je mnogo više od dijagnostičke brojke.

U prvom delu knjige je na neki način, kako autorka kaže, „priručnik pre svega za zdrave osobe“. Ona objašnjava kako je brzi i nepravilan način života kome gotovo svi zaposleni danas robuju jedan od glavnih uzroka što se u 45. godini života suočila sa "Šifrom C20".

Autorka kaže da joj nije bilo lako da svoje emotivne i zdravstvene lomove pretoči u knjigu, da svoje strahove i ružne slike iz bolnica podeli sa ljudima koje poznaje i ne poznaje, ali sa druge strane cilj joj je bio da promeni svest kod ljudi kako bili odgovorniji prema sebi.

- Na stranicama ove knjige napisala sam recept koji mi je prepisao život - napisala je u uvodnoj reči autorka knjige.

Vredi pomenuti da je predgovor za knjigu napisala doskorašnja ministrka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, ocenivši Vesnin rad kao hrabrost i odvažnost jer je sakupila snage da iskreno progovori o svojoj bolesti.

Knjiga je podeljena u 10 glava i govori o Vesninom životu od trenutka kada je primetila prve simptome, ali ih svesno ignorisala, preko teškog i mučnog perioda lečenja, do izlečenja praćenog stalnim strahom da se bolest ne povrati.

Vranjanci imaju priliku da knjigu kupe na Letnjem sajmu knjiga, a oni koji žele da je pročitaju pre nego što se nađe u knjižarama mogu je poručiti putem maila  [email protected].

Inače, Vesna Miletić je diplomirani novinar. Karijeru je započela u lokalnoj Radio televiziji Vranje, da bi kasnije radila kao šef kabineta ranijeg gradonačelnika Miroljuba Stojčića. Danas radi kao Šef gradske službe za odnose sa javnošću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavoljub Vidosavljević

    08:14 // 2. 9. 2013.

    Vesna drago mi je da si se izlečila od opake bolesti ,ja sam rezultat o izlečenju tj potvrdu za C-35 dobio ovih dana nakon 4 godine.Mnogo su mi pomogli porodica,Vladeta Jerotić,Berni ZigEl cena knjige

    • vesna miletić

      07:45 // 4. 9. 2013.

      Poštovani Slavoljube,

      Drago mi je što ste uspeli da pobedite rak.Znam kroz šta ste prošli i kakva je to borba.Cena knjige je 500 dinara, a deo ću ustupiti Dnevnoj onkološkoj bolnici u Vranju.
      Pozdrav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: