Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 22. 1. 2015.

| Kultura

Simfonijski reprizira novogodišnji koncert

Autor:S. J, M. V.Izvor:Južne vesti
simfonijski.jpg
Dela poznatih svetskih kompozitora u Simfonijskom orkestru

Niški simfonijski orkestar sa sopranom Katarinom Simonović Ivanković i pod dirigentskom palicom Miroslava Ivankovića na reprizi novogodišnjeg koncerta u petak 23. januara u 20 sati izvodiće dela Štrausa, Verdija, Gunoa...

Na repertoaru koncerta u sali niškog Simfonisjkog orkestra, između ostalog, naći će se uvertira iz operete “Slepi miš”, “Francuska polka” i “Ekspres polka” Johana Štrausa mlađeg, arija Julije iz opere “Romeo i Julija” Šarla Gunoa, “Ave Maria” Franca Šubertai “Vinska pesma” iz opere “Travijata” Đuzepea Verdija.

Simfonisjki orkestar Katarina Simonović Ivanković magistrirala u klasi Radmile Bakočević (foto: artf.ni.ac.rs)Simonović Ivanković je posle školovanja u Nišu magistrirala na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu na Odseku za solo pevanje u klasi Radmile Bakočević. Na solističkim koncertima - resitalima i u operama nastupala je kao kamerni muzičar i solista u horovima. Na Fakultetu umetnosti u Nišu radi kao docent na Katedri za solo pevanje.

Dirigent Miroslav Ivanković se takođe školovao na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, a Orkestarsko dirigovanje je završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju.

Sarađivao je sa Niškim simfonijskim orkestrom, a niškoj publici se samostalno predstavio projektom "260, Mali jubilej velikog Baha".

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti u Simfonijskom orkestru po ceni od 500 dinara, dok za đake, studente i penzionere karta košta 250 dinara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    11:42 // 31. 1. 2015.

    Besmislen koncert u besmisleno vreme sa besmislenim repertoarom. A izvodjenje katastrofa... mislim dajte malo neki nivo.Ako je ovako zvucalo u Spaniji onda nek nam je bog na pomoci

  • Ljubitelj muzike

    22:54 // 23. 1. 2015.

    Gospodjo, molim Vas prvo naucite pravopis pa dajte sebi za pravo da ostavljate ovakve komentare. Pozdrav!

  • Lola

    17:38 // 22. 1. 2015.

    Koncerti niskog simfonijskog su kao CAREVO NOVO ODELO! I laici cuju da nesto nije u redu, ali to je klasika, ne sme da ne bude u redu.. I tako oni trose niusta nas novac, da mama i cera idu na turneje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: