Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:15, 29. 7. 2010.

| Kultura

Simonović opet kritikovao Muzej

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Medijana; foto: wikipedia

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, ocenio je kao nedopustivo da objekti od istorijskog značaja za Niš budu otvoreni za posetioce isključivo do ranih popodnevnih sati.

- U trenutku kada je Niš ostvario čvrstu saradnju sa brojnim međunarodnim organizacijama i institucijama i kada u Niš dolazi sve veći broj stranih i domaćih turista objekti Narodnog muzeja moraju da budu otvoreni za posetioce tokom celog dana - kaže Simonović.

Gradonačelnik je oštro kritikovao odluku nadležnih u Narodnom muzeju u Nišu o zatvaranju arheološkog nalazišta Medijana tokom avgusta.

- Zatvaranje arheološkog lokaliteta za posetioce tokom leta je nedopustivo i rukovodstvo Narodnog muzeja nije smelo da donese ovakvu odluku u jeku turističke sezone i u mesecu avgustu, kada se u našem gradu održava veliki broj kulturnih manifestacija - kaže Simonović.

Večernje novosti prenose izjavu direktora Narodnog muzeja u Nišu, Marice Maksimović, da će u avgustu u arheološkom parku početi rekonstrukcija zgrade, arheološka istraživanja oko zgrade i rekonzervacij amozaika, pa da je to razlog promene režima rada na arheološkom lokalitetu, a da će konačnu odluku o režimu rada doneti Ministarstvo kulture, koje finansira radove.

Niški Narodni muzej i dalje nema svoj Internet sajt a detaljnije informacije o radnom vremenu i postavkama nije lako pronaći.

Prema informacijama sa sajta Turističke organizacije Niš, arheološko nalzište "Medijana" radi od utorka do subote od 8 do 16 sati, nedeljom od 10 do 16, dok ponedeljkom ne radi. Medijana je zatvorena u zimskom periodu, od 1. novembra do 1. aprila.

Radno vreme logora "Crveni krst" je radnim danom od 10 do 16, subotom od 10 do 14 sati, a nedeljom ne radi.

Ćele kula radi svakog dana od 8 do 20 sati.

Gradonačelnik Niša nedavno je, prilikom otvaranja novog turističko-informacionog centra u Tvrđavi, već kritikovao rukovodstvo muzeja i najavio da će zatražiti da se preispita rad ove ustanove.

Bez kulturnih dešavanja u Nišu

Nažalost, informacije o kulturnim dešavanjima u Nišu u avgustu ali i tokom cele godine, nije moguće pronaći ni na sajtu Turističke organizacije Niša, gde se u odeljku "Kalendar događanja" nalazi samo informacija o početku prodaje karata za ovogodišnji Nišville jazz festival. 

Iako su posle kritike "Južnih vesti" da na sajtu TONa nema informacija o letovima Vind džeta i Montenegro erlajnsa dodata kratka saopštenja o avio prevozu, na engleskoj verziji sajta, u odeljku "preporučujemo", i dalje stoje najave kulturnih događaja iz 2009. godine.

I u engleskoj verziji u kalendaru kulturnih dešavanja jedina vest je početak prodaje karata za Nišville festival.

Dodati problem je što strani turisti na sajtu ovog preduzeća, čiji je osnivač Grad Niš, ne mogu na engleskom da pronađu ni informacije o "Nacionalnom" muzeju, galerijama ili "Nacionanom" pozorištu jer su, kako piše na sajtu, "ove strane u fazi prevođenja".

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nezainteresovan,u prolazu...

    15:50 // 31. 7. 2010.

    @ Luka Laban, ta iz Leskovca je bila u prošlom mandatu, ova je iz Niša.

    @Radomir Milosavljević, da nišku decu treba prioritetno zapošljavati potpuno sam saglasan.E sad, što se tiče Felix Romuliane- tamo je Srejović vodio radove i Zaječarcima stavio ruke gotovu pogaču dok Medianu drži (i dalje) Arheološki institut.Koga god je Institut držao, taj je tonuo - pogledajte Viminacium ili Sr.Mitrovicu kako su se razvili kada su pobegli iz nadležnosti Instituta.

    Na delu je klasična politička priča u kojoj DS (gradonačelnik) kritikuje N.muze (G17) želeći da mu otme Ćele kulu i arsenal u Tvrđavi i da ga Turističkoj organizaciji (DS).Pri svemu tome GRUUUUUBO će biti narušen Zakon o očuvanju kutlurnih dobara.

    @ Milan, da li zaista misliš da u su u ovom gradu BILO KOJI direktori OK?Pa oni su tu voljom koalicionog sporazuma, ne zbog svoje pameti.

    E sad, ko misli da Gradonačelnik treba na ovaj način da komunicira sa podređenima, ok. Baš me interesuje da li će ovako razgovarati i sa direktorima NKC-a, N.biblioteke i sl. ili je ovakav vid kominkacije rezervisan samo za G17? Videćemo.Usvakom slučaju, OČIGLEDNO je da je u pitanju politička priča

  • Бане

    20:51 // 30. 7. 2010.

    Оштро их је критиковао!?Ма истерао их је из памет...посмењивати нераднике и довести младе људе,који знају нешто о маркетингу,менаџменту и осталим стварима које су потребне да би се успешно пословало у оваквим установама.Али наравно то у овом граду нема ко да уради

  • Luka Laban

    17:50 // 30. 7. 2010.

    koliko ja znam zadnja direktorica je bila iz Leskovca !!!!Zena svaki dan putuje.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: